Příspěvky uživatele - 34.194

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Domácí šunka, 30.11.2008
Dáváte do láku 2.5g soli proto Vám to maso šedne.Na 1kg masa se dává 17g soli a mletý cukr. Kolik cukru nevím..Maso na šunku se pokrájí na větší kusy odváží se sůl která se vmasíruje do masa čím více tím lépe.Maso musí hodně lepit.potom se dá do... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 29.11.2008
Děkuji za vysvětlení zas nevím nic.Jarda
Prosím co to je a proč tyto speciální úpravy a postupy?Fyziologický roztok hypertonický lák 3% osmoticky vytáhne šťávu.Můžete mi to nějak rozumně vysvětlit na co je to dobré.Díky.Jarda
Pane Vysloužil.Mám to 100% vyzkoušeno.Naše jedna zarovnaná polévková lžíce Pragandy váží 10g.1 pol. lž. kuchyňská soli váží 14g.Praganda je v sáčcích po 250g.Obsah sáčku jsem odměřoval po těchto zarovnaných lžičkách.To samé jsem dělal i z kuchyňskou... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 28.11.2008
Pane Vysloužil tím že dělám nástřik tím urychlím prosolení celého kusu masa.Pokud to tak neudělám tak mohu čekat i 5-6 týdnů než se mi to prosolí.I při tomto malém množství soli je maso krásně růžové v celém kuse. a je jemně prosolenéJelikož ovařuji... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 28.11.2008
Pane Vysloužil upřímně není to maso hodně přesolené?Na klobásy dávám odzkoušených 17 g na kilo masa.A je to akorát.240 g soli se mi zdá mnoho.Méně solící směsí určitě nic nepokazím.5.12.08 zabíjíme a 6.12. budu nakládat maso.Za týden až 10 dní budu... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 27.11.2008
Pane Vysloužil to není překlep jak jsem psal 30g soli na 1 litr láku  +- pár gramů nic neřeší je akorát.240 g soli je hrozně moc.Jak jsem psal menším množstvím soli nemůžu nic pokazit.To velké množství soli nenávratně pokazí celé  Vaše... celý příspěvek >
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 26.11.2008
Chci se podělit o zkušenosti o uzení.Nakládám druhý den po zabíjačce vychlazené maso na uzení i na klobásy již nějaký pátek.Maso solím pragandou s česnekem jako pasta vetřu to řádně do každé šrutky masa.V jednom litru vody rozpustím 30g soli praganda... celý příspěvek >
Odrůda mutsu, 7.11.2008
Strupovitostí trpí obzvláště!!!
Další diskuze:  6  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika