Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jabloň Mac Intosh Red, 11.2.2009
Pamatuji si na jednu odrůdu - křížence M.I. asi s Jonathanem - jmenovala se Holiday. Ty jablka byly v době zralosti chuťově naprosto bez konkurence. Odpustil bych jim i tu strupovitost. Bohužel, strom onemocněl proliferací a tak jsem jej rychle... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 11.2.2009
Nelze jednboznačně říci. Záleží nejen na lokalitě, ale i na konkrétním roku. U rezistentů a v okrajových polohách snad ještě víc. Je-li příznivý rok, jsou ty náročnější (u mě Topaz, Rubinola, Otava Goldstar, Florina, aj) asi bez konkurence,... celý příspěvek >
Dublet, 11.2.2009
Snad od A. Dvořáka, podle toho D. 
Broskvoň v biozahradě, 11.2.2009
Nechtěl jsem se Vás p. Wimpi dotknout, cením si slušnosti a úrovně Vaší komunikace i přesto, že se pár diskutujících obrátilo proti Vašemu dobře míněnému, ale emotivněji formulovanému příspěvku se zpátečkou.    Vzpomínám na nebožtíka... celý příspěvek >
Trávník až ke kmínku, 11.2.2009
Dělám to stejně, jen místo hrabanky sypu na textilii podrcené větve a posečenou trávu - co je zrovna po ruce. Vedle kmínku mám zavrtanou metr hluboko drenážní hadici - pro občasné zalévání.
Úvahy před řezem i po něm, 11.2.2009
To je asi správný postup - popužil jste něco podobného principu Zahnova řezu na omezeně aktivní čípek. Současně jste vhodně zvolil k přeroubování odrůdu rostoucí bujněji než původní strom, což mělo blahodárný vliv na oživení a zmlazení stromu. Opačný... celý příspěvek >
Broskvoň v biozahradě, 11.2.2009
To, co je pro Vás, p. Wimpi, prázdná sláma, je pro jiné diskutující zajímavé a inspirující. Alespoň podle počtu příspěvků lze usuzovat. Naopak palčivý problém - jak najít rezistentní broskvoň - lidem na fóru až tak palčivý nepřipadá. Kdo... celý příspěvek >
Ovocné stromy 500 m, 10.2.2009
Samotná nadmořská výška o vhodnosti lokality vypovídá jen částečně. Je-li jižní svah chráněný, nejde o mrazovou kotlinu a půda je dostatečně hluboká a jakž takž kvalitní, může být pěstování řady druhů a odrůd úspěšné. Jistě bych se nezbavoval zimních... celý příspěvek >
Problém s kroucenou vrbou, 10.2.2009
Myslím, že ta  úměra o velikosti koruny a síly kmene neplatí.  Ostříháním koruny ji zmenšíme a kvůli zachování poměru kořeny : nadzemní část podpoříme růst nadzemních výhonů. Urychlený proud živin k letorostům vede právě kmenem a podporuje... celý příspěvek >
williams, 10.2.2009
Myslím, že Wiliams, Wiliamsova, Wiliamsova čáslavka a Bartlett jsou jedna odrůda.
Problém s kroucenou vrbou, 10.2.2009
Málokde na zahradě má vrba tolik vody jako by si přála. Žlutokorá kroucená vrba se mi zdá citlivější k mrazu - aspoň myslím, že ty černé konce výhonů jsou namrzlé. Odolnější je zelenokorá, taky bujněji roste. Není ale tak dekorativní, zejména v... celý příspěvek >
Brouk v jezírku, 10.2.2009
Krásná fotka! Zachytit dvě vážky v letu, takto ostře, to smekám.
Broskvoň v biozahradě, 10.2.2009
Já nevidím nic špatného na úvahách o čemkoli.  Proč hned zařazovat nějakou zpátečku? Chcete-li někdo odpovědět zadavatelce ohledně odolnosti odrůd, klidně může. Příspěvky uhýbající od tématu, jsou poučné i zábavné. V podobném zabíhavém... celý příspěvek >
ekonomické využití zahrady, 10.2.2009
Jen proto, že jste to nezkusil, to ještě nemusí být nesmysl. Králíky jsem choval celkem krátce - od roku 1985 do 2006. Pro vlastní potřebu, samozřejmě. Netvrdím, že neviděli nic jiného než trávu, řepu a seno. Ostatně v kuchyni i na zahradě se... celý příspěvek >
Jabloň Mac Intosh Red, 9.2.2009
Před pár lety jsem viděl prodávat stromky v Nyse v Polsku, myslím, že se tam ještě pěstuje. U nás se naposledy šířila mutace M.I. R. spur typ E.  V současnosti je, tuším, na trhu rezistentní forma Mac Intoshe s názvem Novomac.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika