|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
roubování Burlatu, 2.3.2009 Počkal bych, až jednoleté výhony na stromku budou dostatečně silné a narouboval je anglickou kopulací. V tuto dobu je, myslím, docela správný termín. |  | Třešeň do tří metrů výšky, 2.3.2009 Sklabě rostoucí Stella compact se prodávala na běžné ptáčnici (jiných podnoží bylo opravdu málo) a tvořila i tak poměrně malé koruny. Podle výmladků od kořenů by se to možná dalo poznat. |  |
|  | vrbové proutí pro živé stavby?, 2.3.2009 Nebál bych se řezat vrby kdykoli, i nyní, snesou to bez problémů, zejména ty divočejší druhy. Z neřezané vrby ovšem žádné použitelné dlouhé pruty nezískáte. Seřezáním jakkoli hluboko do jakkoli starého dřeva přimějete vrbu k tvorbě bujných letorostů,... celý příspěvek > |  | Roubování třešně, 2.3.2009 U jádrovin se to docela ujímá. U třešní budou výsledky horší. U starší podnože by asi byla lepší metoda plátu, sedélka, kozí nožky, rozštěpu či za mízy za kůru.
Přesto považuji za zlatý standart u třešní anglickou kopulaci ... celý příspěvek > |  | Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 2.3.2009 Nevím, jestli nejde trochu o konzervativní alibizmus školkařů. Pokud množí sadbu pro potřeby velkovýsadeb, tak jistě, stále se asi nejvíc pěstují Idaredy a Goldeny. Mezi malopěstiteli je ale, myslím, poptávka po novinkách velká. Svědčí o tom... celý příspěvek > |  | ranné brambory, 2.3.2009 Zkoušel jsem sázet brambory po bramborách. Sadbu jsem nijak nekonzervoval, sázel jsem normálně uskladněné loňské brambory na konzum, pochopitelně měly již poměrně dlouhé klíčky. Výnos byl ale poměrně malý a hlízy nevelké. Proto jsem od toho... celý příspěvek > |  | hnojení broskvoní, 2.3.2009 Jsou to trochu mýty. Zdravá moč je hypertonická a sterilní, ale žádnou desinfekční látku neobsahuje. Moč nezapáchá, čichem připomíáná hovězí bujón. Zapáchá až rozkládající se moč. |  | Destilace vína - vínovice, 27.2.2009 Malé množství metylu vzniká i při běžném alkoholovém kvašení.. V celkovém objemu kořalky se ta trocha ztratí, přesto vylitím prvních pár deci nic nepokazíte. Více metanolu pak může vzniknout suchou destilací celulózy (připálením slupek, pecek). K... celý příspěvek > |  | Závady při výrobě domácích uzenin?, 27.2.2009 Maso na uzení nasolené být musí, maso na klobásy být nasolené může, ale nemusí. Stihne se prosolit namleté a naražené za pár hodin - nejlépe odvěšené přes noc. |  | Rýč Fiskars, 27.2.2009 Mám naprosto stejnou zkušenost. Každoročně jsem zlomil 2-3 násady rýče (někdy i zohnul železo), většinou při vyrývání a přesazování stromků. Od nákupu Fiskars jsem už žádný jiný nevzal do ruky, zbylé rýče tiše reziví na půdě. |  |
|  | něco pro fajnšmekry, 26.2.2009 Myslím, že se jedná o dobrý vtip.
Ani případná fotografie by nebyla důkazem, fotoshop toho umí hodně, viz katalogy zahradnických firem. |  | kácení ovocných alejí, 26.2.2009 Moc pěkně napsáno, p. Radku.
K tomu úředníkovi mám ještě jednu poznámku. Není to vždy jeho neznalost, omezenost, či extrémní názory, co působí škody, o nichž tu píšeme. Důvody jsou často prozaičtější - peníze. I v kácení... celý příspěvek > |  | Rýč Fiskars, 26.2.2009 Podle mě je ve srovnání s ostatními rýči ještě lepší, než sekyrky. Mám na mysli rýč trochu do špice s tvarovanou poplastovanou rukojetí, nevysouvací. Největší předností je právě ta nezničitelná rukojeť. |  | Grilování - uzení, 25.2.2009 Asi je to jedno, do džberu jsem to nedával, jen do kastrolu v lednici. Neudil jsem naráz víc, než jednu rybu, uzené rybí maso není trvanlivé. Většinou společně s klobásami - zhruba i stejně dlouho. |  | Grilování - uzení, 25.2.2009 Nevím, jestli je to tak správně, porce kapra jsem nakládal do osolené a okyselené vody na 1 den. Jindy jsem porce jen pocitronoval a osolil nasucho a nechal stejnou dobu odležet.. Výsledek byl skoro stejný. |  |
 |
|
|
|