|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co teď s kadeřavostí?, 5.3.2009 Podle agrobio.cz není na kadeřavost nic.
Doporučují se (krom měďnatých) tyto: Delan 750 SC, Dithane M 48, Novozir MN 80 nebo Syllit 65
Proč ne Baycor, nevím. Hledám něco účinného současně na kadeřavost a moniliovou spálu. |  | Série Top, 5.3.2009 To víte, trochu víc slivovice, ani nezjistíte, že je zde nový rok... |  |
|  | Co teď s kadeřavostí?, 5.3.2009 Lze použít preventivně proti kadeřavosti Baycor? |  | Štěpařský vosk, 5.3.2009 V praxi rozlišuji vosky dva:
1. Jeden, kterým zatírám konce roubů při kopulaci, místa srůstu, které nepřekryje páska, celý spoj při vázání lýkem. Důležité je pouze to, aby se s voskem dobře pracovalo, nevlasatil, nepálil... celý příspěvek > |  | Hrušeň Clappova, 5.3.2009 Ta výška kmene není až tak podstatná. Důležitější je kvalita půdy, stanoviště, nadmořská výška a samozřejmě - podnož.
Obecně lze říci, že Clappova patří mezi středně až silněji rostoucí a později plodící odrůdy. Pěstuje se proto spíš ve... celý příspěvek > |  | roubování, 5.3.2009 Anglická kopulace mi přijde podstatně snazší - obě části drží v sobě a mnohem snadněji se ovážou bez nežádoucího posunutí řezných ploch. |  | nové odrůdy jabloní, 5.3.2009 Jak dlohou vložku používáte? Myslím, že brzdící účinek vložky bude tím větší, čím delší je vložka. Není kmínek v místě vložky tenší? Štěpujete ji současně s odrůdou - t.j. roub vložky a na něj roub ušlechtilé jabloně nebo s odstupem roku? Nemá... celý příspěvek > |  | Štěpařský vosk, 5.3.2009 Vycházel jsem z toho, že vepřové sádlo jako přídavek do mastí v lékárně - adeps suilus stabilisatus se to jmenuje, obsahovalo právě kyselinu benzoovou. V poslední době už se nepřidává, zato mají masti kratší expiraci.
Kyselina, kterou... celý příspěvek > |  | Jabloň - poraďte prosím jakou?, 5.3.2009 Námahu to dá, ale vyplatí se. Zejména, je-li jinak na zahradě půda nekvalitní.
Jonagold bych asi taky nedoporučil, je citlivý na strupovitopst, triploid a není to taky podzimní odrůda.
Vděčná podzimní... celý příspěvek > |  | Ontario, 4.3.2009 Já míval Wagenerovo rád, pokud plody pocházely ze zdravého, dobře živeného stromu. Starší, vyčerpané stromy měly jablka nesladká až nahořklá. Idaredy v teplých letech chutnají až jonathanově, v těch horších, chladnějších je nechce ani štrůdl.... celý příspěvek > |  |
|  | Skleník s betonovou podezdívkou nebo piloty?, 4.3.2009 Udělal jsem to podobně. Ty stejné obrubníky jsem volně zapustil asi ze 2/3 do písku. Skleník jsem pak nepřipevnil k obrubníkům (na nich jen leží), nýbrž k železným kolíkům zatlučeným v rozích.
S podezdívkou nemám nejlepší... celý příspěvek > |  | Bubnová sekačka s pojezdem, 4.3.2009 Myslím, že rozdíl je velký. Bubnováí sekačka - s rotujícím bubnem či plechem seče vysokou trávu bez drcení a klade ji do řádků. Trávu lze usušit na seno. Většinou jsou na benzín
Vřetenová sekačka trávu stříhá pomocí napříč uloženého... celý příspěvek > |  | Štěpařský vosk, 4.3.2009 Můžete, prosím, ten recept s moukou napsat podrobněji? |  | nové odrůdy jabloní, 3.3.2009 Jaké máte zkušenosti s mezištěpováním a jakou (a jak dlouhou) brzdící vložku používáte? |  | Co s tím?, 3.3.2009 To znám, nebožka maminka mi taky pomáhala s řezem stromů. Myslela si, že na to již nestačím, když jsem řez odkládal až na dobu rašení. Podle svého osobitého přístupu uřízla vše, kam dosáhla.
Stejně pomáhala při sklizni. Staré... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|