Stálozelená fasáda



host 
15.11.2004 9:25, zobrazeno: 5618x
Prosím o bližší informaci ohledně stálozelené fasády, jak postupovat při založení, která rostlina je nejvhodnější - je možné nechat obrůst např. verandu břečťanem ? Nevím jak rychle roste, kolik rostlinek na běžný metr a vůbe jestli je to možné a jaký druh popínavé rostliny je nejvhodnější .
Druhý
dotaz je ohledně nového stromu - pořebovali bychom něco středně vysokého, nenáročného na údržbu a hlavě ,aby to sneslo přímé světlo. Původně nám byl doporučen "JAVOR ČERVENÝ", ale ten se tam prý vůbec nehodí tak vás moc žádám o radu.
Děkuji vám předem za odpověď
E.K.
(možná kontaktní adresa : ekry@volny.cz
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 165.151 (?), 10.7.2010 13:01

Myslim, ze moc stalezelenych popinavych rostlin neni... takze myslim, ze asi brečťan je nejlepší - stálezelený je, vypadá pěkně, je to trvalka a roste do velkých výšek... a rozhodně se mu moc libí na fasádě. Jeho "problém" je, že nemá rád příme slunce, spíš stín, nebo polostín, prostě takove lesni prostredi. Množí se prý tak, že někde ustrihnete kousek břečťanu - trošku větší, ale ne už zdřevnatělí, ale zelený výhonek a zasadíte ho do hliny... Má však prý jedovaté plody (ale neplodí prý moc často) a slyšela jsem, že se v něm drýí vosy... a jiná havět... ale myslím, že to skoro v každé popínavce... Kazdopadne, když si např na Wikipedii zadáte břečťan, asi se o něm dozvíte víc ;o)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika