Klematis - druhá rostlina v jiném stadiu



host - 253.2 (?) 
5.3.2013 18:51, zobrazeno: 4847x

co stím? ostřihat? kdy a jak?  Hnojit čím a kdy? děkuji moc za jakoukoli radu

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 253.2 (?), 5.3.2013 18:52

tady je fotka:-)


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 234.107 (?), 5.3.2013 22:06

Jak píše Lída u Vašeho prvního klemátisu, jsou obecně tři skupiny podle doby a způsobu kvetení. Vzhledem k tomu, že Vaše klemátisy asi nikdo nepoznáme, tak Vám asi přesně neporadíme. Na barevných visačkách, se kterými se klemátisy obvykle prodávají, zpravidla bývá uvedeno pomocí piktogramů, jak a kdy se dotyčná rostlina stříhá. Nemáte tyhle cedulky ještě schované? Anebo si vzpomeňte na to, kdy asi tak Vaše klemátisy kvetly a zkuste to zařadit do Lídiných skupin. (To byly takové trochu teoretické rady).

Teď to zkusím trochu praktičtěji:

1. Vcelku nic se nestane, pokud své klemátisy neostříháte. Prostě si obrazí, jak samy budou chtít a podle toho i pokvetou.

2. Zrovna tak můžete své klemátisy sestřihnout "konturově", tedy udělat je trochu kompaktnější, aby se moc nerozlézaly od nosného pletiva. K tomu se nejlépe budou hodit nůžky na živé ploty.

3. Klidně můžete klemátisy zastřihnout i nějakých 30-50 cm nad zemí. Celé se "omladí", vyženou nové delší a silnější výhony a dost pravděpodobně i pokvetou. (Myslím, že zjara kvetoucích klemátisů, které kvetou na loňských výhonech, se pěstuje nejméně; je větší pravděpodobnost že to budou klemátisy později kvetoucí na čerstvých výhonech).

4. Rozumným přihnojením spíše organickým hnojivem (rohová moučka, rohoska anebo třeba i granulovaný hnůj apod.) svým rostlinkám pomůžete.

Ať se Vám daří Vám a ať Vám všechno dobře roste Vám přeje

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 253.2 (?), 6.3.2013 7:27

děkuji Vám všem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika