Břečtan



host - 159.204 (?) 
23.9.2007 22:21, zobrazeno: 18622x

Dobrý den. Moc zahradnickým věcem nerozumím ale dnes soused dělal u sebe na zahradě nějaké "prořezávací upravy" a odkryl vše tak že je my z jedné strany do zahrady vidět jak do výkladní skříně. Jehličnanu mám na zahradě dost proto bych chtěl plot/drátěnku ze sousedem nevhat obrust břečtanem. Mohu břečtan /větvičky které mám připravené/ zasadit do zeminy ještě ted nebo už je pozdě? A jak daleko od sebe. Děkuju PETR.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
M.Amihaesei - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 70.254 (?), 23.9.2007 22:53
Sázet větvičky břečťanu můžete nyní, ještě není pozdě, nejlépe je pokud jedna větvička má cca tři lístky, stačí i jeden (kvůli výparu vody z listů) ale bez větších problémů se chytnou i větvičky s více listy, břečťan obecně se množí dobře. Jak daleko od sebe sázet - to už je víceméně na vás, vzhledem k tomu, že jistě chcete, aby se co nejdříve vytvořila neprůhledná stěna volil bych vzdálenost ne větší než 30 cm od sebe. Můžete je sázet i po metru, ale bude trva o něco déle než se vytvoří neprůhledná plocha. Břečťan je hodně na našich zahradách rozšířený a pokud máte dostatek výhonků, určitě nemá cenu moc šetřit. Po výsadbě je vhodné udržet zeminu mírně vlhkou, aby břečťan co nejdříve zapustil kořínky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 130.157 (?), 2.4.2009 15:27

Dobrý den, ráda bych si nechala poradit, jak na přerostlý břečťan velkolistý. Je dosta starý a má silné dřevnaté stonky.Pne se stěně domu a je dost hustý. Už jde i po zemi a k sousedovi. Když se ale podívám pod povrchní šlahouny, je to tam dost vysušený a spíše tam už jen jsou pevé větvě. Jak mohu břečťan ostříhat, abych o něho nepříšla.

Děkuji Hanka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika