Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Lucie,

v tomto prispevku Vam pisi jak jsem se naucila pestovat Anthurium ja. Prosim, kdo jeste pestuje tuto rostlinu, pridejte sve zkusenosti.

Vseobecne: Anthurium je celkem lehka na pestovani, ale ma svoje pozadavky, a kdyz se nedodrzuji, tak kvetina dost rychle onemocni. Substrat, svetlo a hnojeni jsou nejdulezitejsi.

Jak jde o tropicke rostliny, ja nekupuji hlinu uz mnoho let, ale delam si svoji smes podle toho co myslim, ze rostlina potrebuje. Jeden z duvodu je, ze z hliny se jaksi udela i blato a zustane mokra moc dlouho a to mnoho tropickych rostlin spatne snasi. Nekdy neni ani sterilizovana. Takze mam doma po ruce 5 pytliku: 1. perlite; 2 vermiculite; 3 peat moss (raselina) 4. kura na orchidy 5. sterilizovany pisek (na kaktusy vetsinou je). Udelam smes a proleju hodne horkou vodou, necham neco hodin ustat. Nebo i pres noc. (dulezite)

Kvetinac a Substrat: Ne moc velky kvetinac, mensi je lepsi nez vetsi. Anthurium vyzaduje pH 5.5 - 5.8 tak micham.

Recept c. 1: Kura na orchidy- perlite-peat moss (raselina) Pomer 1:1:1. Kdyz ma malo korenu, min kury, vice raseliny. 

Recept c. 2: Vermiculite-perlite- peat moss (raselina) Pomer 1:1:2. Kyselost substratu se da take kontrolovat hnojivem (slozitejsi) nebo popripade pridat nekdy trosku bileho octa do vody. Mnozstvi octa zalezi na pH vody.

Zalevani: Dobre zalit a nenechat uplne vyschnout. Jak vyschne, umrou koreny a zacnou zloutnout listy. Tudiz, jak puda na povrchu zasycha,  zalit a dost. Nesmi se zalevat tak aby substrat byl porad nasakly vodou. Kura drzi vlhokst dobre rozhodne nekolik dni, i tyden.

Svetlo: Malo svetla a nepokvete a nove listy nebudou rust, nebo budou zdeformovane.

Hnojeni: tak jednou za mesic s hnojivem pomeru N: P:K (3:1:2) je doporuceno profikama. Ale ja hnojim 20:20:20 + micro-nutrients, skoro vsechno 1/4 - 1/2 lzicky na 4 litry. Kdyz myslim ze by mela kvest dam ji neco jako 10-30-10. Take - misto rozpustneho hnojiva- pouzivam kulicky 14-14-14, ktery hnoji kvetinu tak 3-6 mesicu.

Nocni teploty: pod 15-18C nebo nad 30C na delsi dobu tak zakrni a zacnou zloutnout listy.

Vlkost: 50% vetsinou staci

Presazovani:  Kazde jaro

Skudci a nemoce: Bohu zel, Anthurium je jedna z rostlin oblibena msicema i puklici. Nejvetsi problem doma je ale fungus, ktery Anthurium muze dostat rychle, kdyz substrat je porad mokry.
Kozicka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika