Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Výskyt Strelicie královské je v jižní Africe a Jižní Americe. Je to bažinná rostlina, která snese hodně vody, po zalití může stát voda v misce. To nasvědčují i její tlusté dužnaté koženy, které jsou zásobárnou vody v nepříznivých obdobích roku a jimiž se strelicie, jako jedním ze způsobů, rozmnožuje.

Já mám tuto rostlinu již 11 let. Že by ztrácela nějak na atraktivitě se nedá říct. Vysoká je asi 1 metr a každý rok kvete. Rostlinu jsem dostal jako dvouletý odkopek, tedy odnož z kořene, a již dalším rokem mi kvetla. Přes rok ji dám ven  do stínu. Nesnáší přímé slunce, zasychají ji pak konce a okraje listů. Má ráda vyšší vzdušnou vlhkost, takže pokud několik dní neprší, tak ji trošku sprchnu. Tak to dělám i v zimě s tím, že vynechám pravidelnou zálivku a jen jednou za 2-3 týdny ji dám do vany, osprchuju a nechám stát ve vodě. Vodu volím lehce vlažnou, ale opravdu jen lehce, cca tak 23 stupňů. Přihnojuji normálně hnojivem, které mám zrovna po ruce. Na výživu není nijak náročná. Kromě toho, že každý rok kvete jedním nebo dvěma kvetama, tak vytvoří jeden až tři nové listy a zase naopak jeden až dva nechá odumřít. Mám ji v 25 l květináči s velkou podmiskou, ve které nechávám stát vodu, která květináčem proteče. S touto rostlinou jsem spokojen. Při zachování základních požadavků na pěstování ji klidně do panelákového bytu doporučuji, jen s přihlédnutím k velmi suchému vzduchu, který je v panelácích ji doporučuji několikrát týdně rosit.

Mnoho úspěchů při dalším pěstování!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika