Zasychání vrcholků okurek
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.130 (?), 19.7.2010 22:20
Dnes jsem koupil Decis.Jelikož jsem Foliák stříkal Omitem proti svilušce asi před 3 dny dnes jsemzjistil, že Omite zabral i na tu klopušku.Stříkal jsem nakladačky směsí Omite, acrobat a kristalon a tak jsem postřik opakoval i ve foliáku.Decis mám připraven ale vrcholky okurek se začily zelenat.Moc dobrá zpráva.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
brunecova - Bronzový Zahrádkář (63) - 146.135 (?), 15.7.2010 16:00
Nedalo mi to pokoje a ještě jsem našla toto. Okurky pěstované na záhoně.
Odumírání růstového vrcholu, výskyt drobných listů od okrajů světlejších a postupně odumírající ukazuje na nedostatek vápníku. Vápnila jste na podzim? Rostliny řádně prohlédněte, pak posuďte. Osobně jsem se s tím nesetkala. Nic víc jsem už nenašla. Pokud jste už stříkala proti plísním, tak by to mohlo být ono.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5591) - 133.163 (?), 19.7.2012 13:56
Takže nejen cukrové melouny ale všechna tykvovitá zelenina, okurky, melouny, cukrové melouny, cukety, nejen venku ale i ve foliáku. Téměř všechny růstové vrcholy jsou napadeny, stačilo stříknou do porostu a Klopušky všech barev a tvarů vylétaly ven. Všiml jsem si i u několika rajčat žloutnutí květů a zárodků plodů, včetně jejich stopeček, ale tam jsem žádné bestie nenašel, možná špatné opylení kvůli neustálým přeháňkám.
Fotka je z mobilu takže nic moc - napadený cukrový meloun.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|