Žádné cukety - květ odpadne



host - 85.141 (?) 
30.7.2015 7:36, zobrazeno: 14629x

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, co dělám špatně? Neplodí mi cukety. Mají pěkné listy, pěkné květy, ale z žádného květu nevyroste cuketa. Všimla jsem si u sousedky, že její cuketové květy mají na stonku pod sebou malou "kuličku", ze které po odkvetení květu vyroste cuketa. Já mám pod květem jen čistě stonek (někdy i dost dlouhý). Sazeničky jsem si vypěstovala z koupených semínek, jsou na vlhkém místě, dopoledne slunce - odpoledne spíše stín. Děkuji za radu Michala.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?), 30.7.2015 8:02

To co kvete, jsou nejspíše samčí květy. Pokud jich máte více, budou se s dost velkou pravděpodobností na některé už ukazovat i ty plody s kuličkou.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 9.135 (?), 30.7.2015 9:13

Mi ty cuketo dýňové dotazy o kvetení připadnou, že ti pěstitelé to mají prvně. Tohle dělají všechny dýně, některé víc, některé míň. Někdy ano, někdy vůbec ne a plodí jak o závod. Je to o pěstitelské zkušenosti. Začátečníci fotí každý pupínek na listu a hledají, čím to postříkat. Vytrácí se obecné povědomí o růstu a životě rostlin.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?), 30.7.2015 9:29

To, že přibývají noví pěstitelé považuji za přínos, horší je, že i když je okolo tolik zdrojů informací (a i seriózních, jako např. toto fórum), lidé se pouštějí do zahradničení bez nashromáždění potřebných informací. Ale dík mnoha barevným super obrázkům v časopisech nabudou dojmu, že v zahrádce je vše super a zahradničení je "happy". Před narozením dítěte načtou, nakoupí x knih a to zejména o nemocech. I zahrádkáři v záběhu by to měli dělat, shánět spíše šedé knihy v antikvariátech s informacemi od starších a sdílných odborníků, než barvami zářící obrázkové časopisy či zahraniční překlady. A ani moc často nekoukat na televizi... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 56.9 (?), 29.7.2016 9:18

Já dávam sazenice, nebo přímo semena do kompostu.Ještě se mi nestalo, že by nevyrostla.A plody mám asi kolem 40-ti cm dlouhé.Cuketa potřebuje hlavně živiny a každý den zálevku.Samčí květy se sice vyšipávají, ale já je nechávám.At si cukeka.dělá, co potřebuje.Pokaždé první květy jsou plané.Radím vyčkat, až se plodové samé nasadí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 17.9.2018 18:47

Taky jsem byl (vlivem horka) dva měsíce bez cuket, ale zdá se, že se ještě malinko rozjedou. Mám nasazeno asi 30 poupat na šesti rostlinách. Teploty jsou mírné, jen ti paraziti mě zlobí (molice a kněžice). Až se ochladí, budu cukety na noc zakrývat.

Probuzená cuketa
Probuzená cuketa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika