Výsev paprik

host - 129.34 (?) 
20.2.2008 15:26

Chtěla bych zasadit semínka z papriky, kterou jsem koupila v obchodě, Musím je nejprve usušit, nebo se mohou zasadit rovnou, v čerstvém stavu?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 53.209 (?), 20.2.2008 16:34

Semena paprik z obchodu můžete zasadit ihned a spolehlivě vyklíčí, pokud ovšem paprika byla zralá. Já si loni přivezl semena z Číny krásných zelených paprik-nevyšlo ani jedno, až potom mě napadla ta zelená barva:-)) Ale červené tenkostěnné velké dlouhé papriky-letos je měli v zimě v Lidlu, ty pěstuji už několik let a plodí krásně ve foliáku. Jinak Sonar, Simona, Beros, Habanero-2.nejpálivější paprika na světě,jablíčkové papriky a skvělý ale drahý je Pinokio, já měl loni semena z Německa-5 Euro, letos je má už i Hornbach a vyjdou trochzu laciněji. Raná a plodná odrůda.

host - 61.170 (?), 27.2.2008 15:42

Já sázím papriky už koncem ledna a do skleníku koncem dubna. První plody sklízím začátkem června - tak 2. týden a to bydlím kousek od Vsetína děda vysazuje papriky i ven do volné půdy, ale to už je trošku náročnější, je však na důchodě a tak se tím baví. V loňském roce koncem srpna měl i masité papriky zbarvené do červena.  V březnu se mi zdá začínat s výsadbou už dost pozdě, možná v teplejších oblastech to stačí. Taky sázím do agroperlitu.

host - 89.245 (?), 14.9.2008 17:21
dobry den chci se zeptat co mám udělat se semeny paprik.Výše jsem četla, že sbíráte semena z vyrostlých paprik.Chtěla bych to také udělat ale nevím, zda když vyberu semena z papriky, zda je mám ususit nebo je dát do chladničky.Nebo něco podobného.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz