Vysev paprik



host - 133.224 (?)
7.4.2020 0:04

Teď můžete koupit Pirimor, mšice paprikám hodně škodí. Asi by pomohlo umytí mýdlem, ale kolikrát a s tím vaším počtem...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2729) - 6.138 (?), 3.4.2020 20:08

Tedy představoval jsem si to Vaše pěstování trochu menší. Ale pokud jste naměřil 1500 - 3000 lx, mohlo by to stačit. Když okolo instalujete ty odražeče, vnější okraje se vylepší odhadem na 2000. A to by mělo být dost. V podstatě se ale dá říct, že přírodní světlo z toho jednoho okna už nebude hrát velkou roli.

Milan HP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 60.20 (?), 4.4.2020 0:00

Jen jedna rada: čím menší je rostlina, tím menší má být nádoba. Pro ty vaše malé papriky by stačili kelímky 200 ml. Mně se takových sazenic vejde k jednomu oknu (panelákovému, asi takovému jaké máte vy) 152 a nemusím se párat s nějakým osvětlením. Při rozumném zalévání tam nemám na povrchu substrátu žádnou plíseň.

           Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Onfrapal - (38) - 120.40 (?), 5.4.2020 22:11

Dobrý večer.

Pane Vladimíre, jsem si vědom své chyby, kelímky byli požity o objemu cca 250 ml, bohužel po 300stém kelímku již jsem musel sáhnout po větších, bohužel zrovna blbá doba, techdy byly ještě zavřená zahradnictví a mě vola nenapadlo počkat a koupit je z eshopu, navíc jsem ještě netušil co vetší kelímek může způsobit za problémy (delší dobu přemokřená půda - z mé strany špatná zálivka a také špatné místo pro pariky, tedy chlad, také mě nenapadlo, že tolik kelíšků zabere tolik místa, mám zkušenost pro další rok. Jedna věc je mi ale záhadou, proč papriky ve větších kelímkách rostou více? Je to způsobeno tím, že jsem malé kelímky zalíval méně? Máte na to prosím nějáký názor? Ty větší kelímky jsou o objemu cca 400ml.

Pane Milane, ani já jsem si nemyslel, že toho bude tolik, minulí rok jsem si koupil v zahradnictví asi 30 paprik po 20 kč/ks. To bylo moje poprvé co se zahradničení týče. Tedy i takovou částku jsem letos investoval do semínek a ono ejhle. Pokud se zadaří a papriky vyrostou, obdaruji rodinu a blízké, protože na to nemám prostory. Ve fotkách si můžete všimnout naměřeným luxů. Odrazové fólie (alobal) ještě nemám všude, ale ještě je přidám, došel kartón a nechci tam dávat to co mám u topení tj. pocínované plechy, odrazivost asi stejná jako u alobalu, ještě jsem chtěl zkusit plechy nalakované bílou leskou barvou zda bude nějáký podstatný rozdíl, ale zatím jsem se k tomu nedostal.

Pánové, prosím Vás, potřeboval bych opět poradit, v mnohách chyb jsem opět udělal další a tou je, že jsem papriky při přesazení nedal po první lístky, u rajčat jsem to provedl. Nyní se mi pár paprik naklání k zemi, mám je přesadit více do hloubky? Všechny nebo jen ty co se naklání? Nebo žádné a časem se stopoří? Přisypal bych zeminu, ale v některých kelíšcích to již není možné.

A také jsem se chtěl zeptat zda máte nějáké zkušenosti s babskými rady na mšice, minulí rok jsem použil chemii a mšic jsem se zbavil, ale letos bych chtěl vyzkoušet založit několik záhonů a na každém vyzkoušet nějáké jiné preventivní opatření z babských rad a tj: lógr z kafe, šalvej/kopřivový vůluh, výluh z vajglů nebo z tabáku aj, máte někdo z Vás zkušenosti co ani nemám zkoušet nebo co je osvědčené a nebo mám počkat na první náznaky a jít do chemie?






Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2729) - 6.138 (?), 6.4.2020 10:23

Tak já se vyjádřím k těm plechům: bílá barva, byť lesklá, má nižší odraznost. Nevím sice přesně o kolik procent, ale tipuju tak 20. A Vy potřebujete každý luxík.

Papriky se ohýbají právě proto, že neměly dost světla. Osobně bych ty ohnuté přesadil. A plísni na povrchu zabraňuji tím, tedy snažím se, že zalévám do podšálků, takže povrch není permanentně mokrý. Totéž pak platí o té houbě, které se u mne dobře daří (snad ucho jidášovo).

Nějakou chemii na mšice Vám poradí jiní. Já je normálně ručně sbírám a ničím. To proto, že jsem proti herbicidům, fungicidům i insekticidům. Problém je, že když jich máte tolik, bude těžké uhlídat, aby se nerozmohly příliš. Babské rady zkoušela manželka na růžích a jiných kytkách, ale žádná nefungovala uspokojivě.

Milan HP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 255.60 (?), 6.4.2020 12:45

Bílá barva je určitě lepší než alobal.

ORCA Grow Film vs. Diffuse Mylar Performance Test

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2729) - 6.138 (?), 6.4.2020 23:34

Ano, zapomněl jsem na rozptyl světla. Jde vlastně o bodové zdroje, ne o difúzní denní světlo. Takže beru zpět.

Milan HP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 133.224 (?), 7.4.2020 0:04

Teď můžete koupit Pirimor, mšice paprikám hodně škodí. Asi by pomohlo umytí mýdlem, ale kolikrát a s tím vaším počtem...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika