Semena z Asie - neklíčí - likvidace na celnici?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
vocho67 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (117) - 227.31 (?) 
12.4.2018 8:09

Výsev jsem dělal několikrát s časovými odstupy (semena z balíčku postupně 3 krát, různé substráty nebo perlit). Teď už je vyseto vše co přišlo a výsledek opět špatný. Když vyklíčí jedo semeno melounů z balíčku, považuji to za úspěch. Prostě bída.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (105) - 38.61 (?), 12.4.2018 21:06

Letos jsem objednal mnoho semen přes aliexpres od Tu di chen, Fisch you, Best chenese seeds, Good Life. Zatím nedokážu říci, který z nich je dobrý a který ne. Pravda je, že papriky mi vzešly téměř všechny odrůdy cca 80%, kosatce cca 25%, rajčata 50%, okurky jsem zatím nesel. Známý zahradník se zděsil, když slyšel petunie, růže, jahody, hrozno, gladioly, maliny a další. Petunie 60% a když je viděl, tak nevěřil. Na druhé straně jahody jen pár, růže, maliny a hrozno zatím ne. Velkou semínek část (slunečnice, kukuřice, lilie, bambus, dicentry a sakury) teprve budu sít a časem dám vědět.

Další otázkou je, co z toho vyroste. Ovšem při ceně 5 - 8 Kč za balíček v průměru 50 - 100 semen to za pokus stojí. Jen v případě Good Life jsem objednal 300 ks semen česneku (garlic), protože na fotu byl krásný česnek a já nevěřím, že konzumní česnek má semena. Zasel jsem 100 ks a vyrostly ředkvičky.

Přesto je to dobrá zkušenost a za tu radost a překvapení to stojí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
radek.liberec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 30.200 (?), 16.4.2018 19:46

Zdravím již někoik let každý rok jen tak pro srandu objednám něco s číny, kíčivost je tak 50% teda s toho co vyseju chodi to většinou po 100 semenách takže vždy zasázím část a zbytek vyhodím, ale spíš je problém že vetšinou vyroste neco jíneho než to melo byt. Například barevne jahody, ktere mají mit ruzne chutě a vyrostli jen lesni jahody, gigant jahody - jahody byli o velikosti 5 mm obrázky tam ají pěkné co to má být ale realita byvá jiná a to samé bylo u rajčat a paprik. Pokud chcete experimentvat tak v Polsku je na trhu hromada odrůd u nás nedostupných a za dobré peníze. Tam je to jiný level když v obchodáku v sezoně máte 10metrový regál jen semen ruzných a to ani nemluvím o tom že ovocné stromy stojí kolem 100 kč  (vysoký kolem 1,5-2metry) na naše malina 25,- atd tak já se přeorijentovávám na polsko.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.166 (?), 1.5.2018 9:41
Pockala som este na klicenie niektorych semienok, kym zreferujem aj ja. Tiez patrim medzi adrenalinovych a objednala som semiena z ali... vyberala som predajcov z dobrymi referenciami a solidnymi fotkami. Vyhybam sa "modrym ruziam, jahodam etc". Klicivost je rozna. Papriky, paradajky 70-80%, listova zelenina cca 100%, cibuloviny 0-15% (celkovo mivsak klicia slabo aj nase), uhorky, tekvice 50-70%. Kukurica, fazula ani koreniovaova zelenina zatial neviem. Neobjednavam kvety a tie co mi poslali ako darcek som nevysiala. Celkovo som zatial, na to, ze to bol pokus, spokojna. Velmi vsak treba davat pozor, od koho objednavate. Od overenych predajcov je aj menej zamen. Nejake boli aj v mojom pripade, ale nic, co by bolo velky problem, alebo ma zruinovalo. Neosvedcilo sa mi - zemiaky, vyklicila redkovka. A vobec sa mi nedari jicama, je to vsak mojou neznalostou, lebo semena vyklicili, ale nevedela som im vytvorit podmienky, tak postupne rastlinky vyhynuli. A.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 9.175 (?), 12.9.2019 17:57

Koupil jsem cca 50 druhů semen teplomilných rostlin z Číny z Ebay.com, většinou ovocných nebo jinak užitkových za pakatel, poštovné zdarma. Bohužel, když semena došla, nemohl jsem zjistit často druh, někdy to byla velká detektivka, protože názvy rostlin chyběly (vždy). Někdy jsem poznal druh podle trackovacího čísla, to ale často neodpovídalo nebo chybělo. Vyklíčilo mně velmi málo - 6 rostlin, ale druhy absolutně neodpovídají, jak jsem je určil. I v číně semena musili poplést. Vyrostlo mně Ginkgo biloba, které jsem nikdy neobjednával.
Nakupoval jsem ještě semena v Itálii a Portugalsku. Tam bylo vše v naprostém pořádku a vzešlo takřka vše.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 228.74 (?), 13.5.2018 10:06
Taky jsem dřív naivně zakoupila pár balíčků osiv z eBaye. Je to pro prodejce bezrizikový scam, protože kytky nestihnou vyrůst dřív, než doběhne eBay/PayPal lhůta pro reklamaci. Z toho, co vyklíčilo, nebyla ani jedna odrůda správná. Doporučuju ušetřit čas, nervy a místo na zahrádce na rostliny, které opravdu chcete.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Stachys - (22) - 212.120 (?), 28.5.2018 8:17

Doplňam informáciu:

čínske tekvice dodatočne doklíčili, takže celkom cca 85-95% vyklíčilo, kukurica 30% - oproti ostatným vysiatym semenám nebola zalievaná, môže to byť aj tým, bolo tam sucho. Uhorky doklíčili ďalšie tj celkovo 85-95% klíčivosť, mrkva cca 85%klíčivosť, reďkovky 70-100% - podľa zasielateľa. Vodnica a kvaka, -zatiaľ neviem. Fazule 50-100% podľa zasielateľa. Kapustoviny (čínska, hlávková biela, červená, karfiol etc) 90%. Celkovo to začína vyzerať pestro. Tekvice, uhorky, reďkovky a mrkva vyzerajú inakšie, je to zaujímavé laugh

Pripomienka: mám na záhrade krtonôžky, ktoré sú tento rok veľmi rozmnožené, tak neviem povedať, čo z vyklíčeného ešte padlo za obeť im na večeru.

Za seba môžem povedať, že čínske semená boli dobrá skúsenosť.Ešte som si doobjednala nejaké uhorky a tekvice, kt. by mali vydržať do nasledujúcej sezóny. (Zaregistrovala som fámy, že čína skupuje semená vo svete a zastavuje distribúciu svojich). Tým nikoho nenahováram, ani nerobím reklamu, je to na každého uvážení čo kupuje. Takisto som písala predtým, že mám dobrú skúsenosť zo semenami z Poľska (hlavne paradajky, kôpor, bôb, cvikla, kvaka, fazuľa), paradajkami z Bulharska a pod. A nedám dopustiť na slovenské osivo mrkvy - typ chantenay, napr. odroda chamare - podľa mňa chuťovo najlepšia cheeky a vhodná aj do ťažšej zeme. 

A keď resume, tak komplet: nemám dobrú skúsenosť z minulého roka s nemenovanými firmami s netypickými osivami, kt. pôsobia na slovenskom aj českom trhu. 0% klíčivosť (tekvice, mrkva, uhorky etc). Teraz už viem, že išlo o prebal semien z číny. A teď babo raď. O akú 5 cenovú išlo? Boli sakra drahé v porovnaní s tým, čo som objednávala tento rok priamo v číne. Nuž niekto sa finančne zahojil.

Pestovaniu zdar a veľa síl v jarnej - skoroletnej hektickej sezóne.

Alena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3225) - 173.17 (?), 28.5.2018 14:44

Paní Aleno,

můžete mně poslat webové adresy firem z Číny, Bulharska a také z Polska na kterých semena objednáváte? Třeba si jen počtu, možná něco objednám. Třeba Čínu by mně mohl zajistit syn, který tam pořád něco objednává (vím to jen podle toho, že každou chvíli něco pro něho přebírám od pošťačky a je na tom čitelná jen jeho adresa).

           Vladimír

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 227.31 (?), 11.2.2020 12:02

Je to pár dní, co v TV ukázaly, jak zásilky procházejí rentgenem. Zničí semena, nezničí?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Katkos - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 99.86 (?), 12.2.2020 17:13

Dobry den,

na objednavky zo zahranicia z "mimo EU" pozor. Do platnosti prisla 12/2019 nova uprava zakona o dovoze semien a rastlin. Pokial nie je prilozeny fytocertifikat, zadrzia zasielku na colnici. Takto mi zadrzali semena z USA od znamej firmy J&L Garden. Dali mi kontakt na fytoinspektora, ktory mi povedal, ze to presvietili a je tam 13 ks odrod. Povedal, ze semena paradajok su odolne a rtg odolaju. Objednavala som aj z Ukrainy, co som mu povedala. Tvrdil, ze oni prikladaju certifkat. Ziadny tam nebol a semena navela po 21 dnoch trpnutia aj tak prisli. Udajne z UK vraj najblizsi rok zadrziavat neplanuju.

Katkos

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika