rozdíl mezi chilli papričkou a feferonkou



host - 235.64 (?)
30.12.2014 20:30

Mirek je vidno že sa nevyznáš je to presne naopak.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 179.73 (?), 22.1.2019 12:55

Naga jolokia se v Evropě pěstuje i prodává...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5576) - 155.12 (?), 17.6.2011 17:32

Z feferonky Vás bude pálit pusa a z chili i řiť.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.241 (?), 23.5.2018 12:42

Chyba! Najdolezitejsi rozdiel je ze chilli páli a feferony stipu a z feferonov stipe zadok pri potrebe. Z chilli nie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 235.64 (?), 30.12.2014 20:30

Mirek je vidno že sa nevyznáš je to presne naopak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 210.219 (?), 14.10.2021 16:47
Praveze naopak. Feferonka pali 2x, chilli len raz. Skusala som viac druhov chilli, aj scorpion moruga a nikdy nepali na druhy krat, feferonky si dam kusok a na druhy den idem umriet
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2729) - 208.138 (?), 15.10.2021 22:48

Ačkoliv nejsem žádný pěstitel pálivých paprik, k tomuhle se vyjádřím: ať jím feferonky (i když ta definice není tak jasná) - nejčastěji ty naše kulaté - nebo chilli, záleží jen na tom, kolik. Když málo, není problém. Když víc, pálí obojí dvakrát. A stalo se mi, že i po baraních rohách, ty mají nejmíň kapsicinu, se můj zadek necítil v pohodě, když mi dali na pizzu kolem čtvrt kila. frown

Nevím, zda jsem příliš citlivý, ale řekl bych, že to závisí na tom, co jíme a na celkovém množství kapsicinu, které zkonzumujeme.

Milan HP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 79.152 (?), 3.2.2015 9:01

Podľa Wikipedie je to úplne jedno, a teda chilli, feferón i kayenské korenie sú jedno a to isté.  Napriek tomu nie som o tom celkom presvedčený.

Na juhu sa totiž papriky delia na konzumné sladké, pálivé, koreninové, kozie rohy, feferóny a chilli. Rozdiel medzi nimi je najmä v chuti, tvare, hrúbke steny a v pálivosti.

Osobne sa ale domnievam, že feferón je spolu s kayenským korením iba určitou časťou množiny toho, čo sa v celosvetovom merítku označuje za chilli papričky. A že jeho názov zrejme vychádza zo zovšeobecneného talianskeho „peperoncini“, pod ktorým Taliani rozumejú určitú veľmi jemne sladkastú, relatívne slabo pálivú radu papričiek (cca 200 až 1000 Scovilleho jednotiek) guľatého alebo špicatého tvaru. Kým u ostatných chilli podľa nich prevláda skôr ten typický a veľmi výrazný ostrý tón...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika