Rajčata ven?

Lcaizlova - (8) - 132.4 (?) 
28.5.2013 20:32
Ahojky, přidávám něco z mého pěstitelského "pokus/omyl" :)
1. rajčatka ve skleníku
1. rajčatka ve skleníku
A okurky už se taky chytají...
A okurky už se taky chytají...
Něco z venku...
Něco z venku...
Přeplněný skleník...uz aby to šlo ven
Přeplněný skleník...uz aby to šlo ven

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (755) - 243.114 (?), 28.5.2013 21:56

Tak to máte dobré, u nás byly jen dva stupně...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 27.5.2013 21:12

Zdenci, vidím že využití místa je alespoň na 200%, něco jako u mne. Se skleníkem je to jako s pevným diskem do počítače, jakmile se koupí tak je malý laugh.

Ve skleníčku jsou rajčátka pěkná, venku téměř žádný posun.

Malý ale milý, akorát tak na 13 rostlin rajčat
Malý ale milý, akorát tak na 13 rostlin rajčat

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 27.5.2013 21:27

Tak tak, kde je kousek místa, tam jsou rajčata. Ve skleníku u zdi jsem jich počítal méně, jenže odrůd mnoho a přísady také, tak jsem to tam trošku našlápnul. Zatím si nestěžují rostou vyrovnaně a pěkně kvetou. Doufám, že přští sezonu nahradím starý skleník novým 6x3m a bude zase více místawink

host - 90.250 (?), 27.5.2013 21:38

Jaké má rozměry? Já, když to letos vidím, asi pořídím příští rok taky nějakej. Zatím mám přísadu v bedně na terase, zatím je pěkná, tmavě zelená.

U nás chladno, mrholivo, nevlídno. S vysazením proto pořád nějak otálím, i když nevím, je-li to správné. Záhon nachystaný je.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 28.5.2013 5:41

Dělal jsem ho na míru a má rozměry 190*330 cm, výška je nějakých 170 cm u hřebene, chodník zapuštěn 40 cm hluboko a je určen primárně pro rajčata. Rozměry jsem musel přizpůsobit jednak rozměrům skel která jsem měl a hlavně minimálnímu rozměru místa které ještě na zahradě zbylo. I tak je o něco užší protože bych kolem něj neoprojel s kolečkama po jediné přístupové cestě.

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 27.5.2013 21:59

Máte pěkný rajčata, a vůbec pěkný skleníky... chlapi, je vidět že jste na zahradě k něčemu platný wink...tož to bych též potřebovala laugh.  Moje rajčata jsou bídný už od začátku, jediné co už má plody je Pollicino z loňského zálistku a jedna paprika Sonar. Venku teprve začínají rajčata kvést ale zase se tak nevytahují jako ty ve skleníku.

část venkovních rajčat
část venkovních rajčat
Pollicino z loňského zálistku
Pollicino z loňského zálistku
...už má i plody :-)
...už má i plody :-)
Děvočka....jen se vytahuje :-(
Děvočka....jen se vytahuje :-(

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 27.5.2013 22:23

Rajčátka máte pěkné a vytahují se protože se mají ve skleníku dobře, mají světlo a teplo, stejně tak jako ty moje. Mám ve skleníku 13 rostlin = 13 odrůd a jelikož nasazují první květenství hodně vysoko, tak jsem nechal každé rostlině u země jeden zálistek ze kterého zkusím vytáhnout další vijany. Zálistky vypadají že jsou silnější a kompaktnější, pokud budou nasazovat vijany lépe tak hlavní rostlinu zaštípnu a pojedu na ten ze zálistku. Ještě musím vymyslet uchycení špagátků na zavěšení rostlin.

Golden Gem
Golden Gem
a jeho zálistek.
a jeho zálistek.

host - 152.25 (?), 28.5.2013 8:40

Rajčata pěkná a ještě pěknější půdovky za nimi :-) Staré zásoby, nebo jste někde nakupovali? Řešíme, jak vydláždit dvorek...

Melisa

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 28.5.2013 9:33

Melise... to jsou staré zásoby z půdy, myslím že než se ten můj rozhoupe za kolik je prodá, tak rozpadnou angry. Přemýšlela jsem jestli tu fotku vůbec na web dávat ale nechtělo se mi všechny kbelíky a květináče přetahovat někam kde je lepší pozadí laugh.

Jo a na dvorek si je nedávejte, na dešti a mraze se časem rozpadnou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz