Rajčata kvetou za oknem



host - 177.242 (?) 
30.4.2019 16:58, zobrazeno: 3610x

Zdravím všechny zkušené pěstitele rajčat a prosím o radu. Letos poprvé jsem se dala do jejich pěstování, semínka zasadila 9. března, mám keříčková rajčata a keříčková balkonová. Ta balkonová jsou nízká, ale ta keříčková už měří přes půl metru. Mám je na parapetu okna, budu je dávat na balkón (není zasklený, má střechu). Otázka zní, nechat je narůstat a nakvétat uvnitř za oknem ještě dva týdny nebo je už strčit ven a něčím je přikrýt a konečně je hlavně přesadit do velkých květináčů? Mohla bych pořídit malý foliovník na balkón, kam by se vešly, má to smysl? Budou v teple? Přikládám foto a děkuji za vaše zkušenosti.

Rajčata - sazeničky kvetou za oknem
Rajčata - sazeničky kvetou za oknem
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
seky - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (153) - 121.128 (?), 30.4.2019 18:23
Co to máte za odrůdu těch keříčkových rajčat? Určitě by to chtělo nižší teplotu než máte doma za oknem. Aspoň nevytápěná místnost. Ten balkon nevím... při výhledu nočních teplot, vlastně i denních na příští dny, bych je tam nedávala.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (734) - 59.105 (?), 30.4.2019 19:04

Určite presadiť do väčších kvetináčov aspoň 6-8 l. Skúste predtým otrhať spodné zažltnuté listy, ranky nechať zaschnúť posadiť do širších a hlbších kvetináčov po ležiačky, príp. opatrne stočiť aj troška do špirály- pustia korienky aj zo stopky a zbrzdí sa vyťahovanie.Na to, že ste ich vysievali 9. marca, sú dosť vytiahnuté- nevyzerajú ako kríčkové, ale skorej tyčkové. Viete ich názov? Cez deň ich postupne otužujte po chvíľach na balkóne, pokiaľ bude viac ako 15 stupňov, aj na noc tam môžu zostať, ak bude viac než 9 stupňov, neprelievať! Od 9. mája vyzerá, že bude lepšie počasie, tak by tam mohli už zostať nastálo. Asi máte v byte veľmi teplo, keď sú také prerastené. Ja som vysievala na von 8. marca a rastlinky sú oveľa nižšie a pevnejšie a nasadzujú na prvé kvety. Zo skorších výsevov vo februári mám už vyše mesiaca vysadené v skleníku, kde mi pekne kvitnú a zasadajú. Prajem veľa úspechov v pestovaní.

                        Eva T.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3225) - 135.175 (?), 30.4.2019 19:12

Už dávno měla ta rajčata být venku. Já je mám nma lodžii víc jak tři týdny. Teploty v noci byly docela nízké, někdy s blíží i k nule (1 - 2 °C) ale to nijak rajčatům neublíží. Myslím, že jednu noc mrzlo, ale to jsem je na noc přesunul do bytu. Před chvílí jsem vyběhl na lodžii a vyfotil jsem ta rajčata. Jsou to balkónová Bajaja, Venus, Vilma a jedno determinantní Independence Day. Všechny bohatě kvetou a mají nasazeno plno plodů.

           Vladimír

Balkónová rajčata
Balkónová rajčata
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 177.242 (?), 30.4.2019 19:26

Děkuji za rady a názory, jsou to žlutá keříčková Minigold - viz obrázek. Ještě mám červené Karla a oranžové Venus a ty jsou nízké, tak akorát, přitom jsou sázené ve stejný den. JInak jsou několik hodin denně za oknem na slunci, pokud svítí, v pokoji je cca 21 stupňů. Přesadím je tedy co nejdřív do větších nádob, jsou momentálně v půllitrových kelímcích od jogurtů a kořínky jdou vidět už i na povrchu substrátu, rostou v kompostu.

Semínka rajčat
Semínka rajčat
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (734) - 59.105 (?), 1.5.2019 18:54

Ten Minigold by mal byť, keďže je to kríčková odroda kompaktnejší, našla som obr.na nete, pridávam ho. Ja som Minigold doteraz nepestovala, tak neviem posúdiť. Pridávam foto 2 kríčkových Mongolskiy Karlik z výsevu v decembri a Hoffmanns Rentita z výsevu koncom februára v Hrantíku s už nasadenými plodíkmi.

   Eva T


Mongolskiy Karlik
Mongolskiy Karlik
Hoffmans Rentita
Hoffmans Rentita
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika