Rajčata 2018



host - 6.138 (?)
1.1.2018 13:40

Díky za osobní pozdrav a útěchu, že nejsem sám tak nedovedný v počítačových operacích: měl jsem a stále mám naprosto stejný problém: nevím jak tady přidat víc než jeden obrázek.

Mohl by nám někdo laskavě poradit? Díky.

A Vám přeju velmi úspěšný nový rok. Nejen na zahrádce.

Milan Daníček, alias Hokus Pokus

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 200.242 (?), 1.1.2018 13:31

Som pračlovek, a neviem dať viac obrázkov spolu, tak prepáčte, je to takto rozdelené.blush


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (734) - 247.166 (?), 1.1.2018 14:44

Ďakujem, pán Kohútek, som rada, že ste sa na fóre objavili, máte vždy zaujímavé príspevky. S tým skleníkom sa posnažím, ale nezaručujem nejaký preklep- no čo stárneme už a ako bývalá učiteľka Mat. -Vv sa mi to asi viac zafixovalo s tými 2 n. Ďakujem aj za ponuku semienok, možno až na ďalšiu pestovateľskú sezónu, celkom zaujímavo sa javia najmä tie vaše rôzne druhy Ambrosií. Sweet Aperitiv budem tento rok pestovať.Teraz mám ž toho veľmi veľa na pláne, či sa mi to vôbec všetko vmestí na záhradu. Predovšetkým chcem skúšať čo najskoršie tyčkové odrody, preto som si vlani objednala 2 nové sorty hore uvedené od thompson-morgan.com z Uk - 47 a 50 dňové, aj s vysokým Brixom-uvidím. Okrem toho rozširujem pestovanie determinantných rajčín odolných voči chladu, nejaké semienka mám od p. Vladimíra a ešte Dwarf -trpaslíci z projektov z minulých rokov- najmä pre pestovanie v kontajneroch. No a podobne ako Vladimír ešte rajčiny s predĺženou dobou trvanlivosti. Tá"Bernská ruža" ma zaujala bledou mutáciou.Aká bola jej chuť? Inak ju plánujem aj ja tento rok skúsiť, keď je taká vychválená, objednané semená mi ešte nedošli. Aké novinky máte v pláne vysadiť oproti vlaňašku a s ktorými druhmi ste neboli spokojný? Prajem úspešnú pestovateľskú sezónu 2018. Eva T.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.138 (?), 1.1.2018 13:40

Díky za osobní pozdrav a útěchu, že nejsem sám tak nedovedný v počítačových operacích: měl jsem a stále mám naprosto stejný problém: nevím jak tady přidat víc než jeden obrázek.

Mohl by nám někdo laskavě poradit? Díky.

A Vám přeju velmi úspěšný nový rok. Nejen na zahrádce.

Milan Daníček, alias Hokus Pokus

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
sasman - (23) - 250.70 (?), 1.1.2018 13:51

Více obrázků najednou mohou vkládat jen příhlášení registrovaní uživatelé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mato.zahradnik - (5) - 200.242 (?), 1.1.2018 19:19

Inšpiroval Ste ma obnoveniu registrácie, takže toto som ja. smiley

Martin Kohútek

Pani Evka, na Vaše otázky odpovedám tak, že minulú sezónu som bol spokojný asi so všetkými odrodami, ktoré som pestoval, tie "odchýlky" sa mi,- čo je zvláštne- objavili aj pri 2 iných odrodách;- bronzové cherry "Garnet" v jednom prípade dávalo plody, ktoré boli aj v zrelosti zelenej farby (takéto zelené pestujem aj 4 iné odrody), a boli tiež veľmi chutné, a tiež jedna "Ambrosia Red" dávala krásne, červeno-žlto- oranžovo pásikavé plody, táto rastlina však aj menej rodila. Semená som však bral len z tej Rose de Berne. Ony "biele" plody chutili, podobne, ako pôvodná verzia veľmi delikátne, sú pomerne sladké, a majú akýsi "krémový", "hodvábny" efekt, niečo ohľadom textúry a chuti. Bohužiaľ, hodnotu °Brix som nemeral, aj keď mám na to prístroj. 

Asi najviac som bol zvedavý, ako dopadnú moje nové farebné variácie na "Sun Gold", teda zelené, žlté, čokoládové a ružové varianty, okrem pestovaných oranžových (Sun Gold a Sun Sugar) a červenej (Sun Cherry Premium). Tie sa osvedčili vynikajúco, mal som výdatne plodné a zdravé rastliny až do mrazov. No a samozrejme, podstatné kritérium- teda chuť- to bolo tiež mimoriadne uspokojivé. cheeky Obzvlášť vynikala najmä sorta Sun Peach- teda tmavoružová, mala skutočne bohatú násadu sladkých, zdravých, ovocne sladučkých pevných plodov. 

Preto budem nadchádzajúcu sezónu len minimálne obmieňať skladbu druhov, ku ktorej som sa dopracoval po pár rokoch skúšania. Maličkú sekciu "pokusy z darčekmi"- kde skúšam mnou nevybrané sorty, ktoré mi posielajú občas ku objednávkam, tú asi nebudem opakovať (predsa len mi Thunder Mountain a Ananas Noir - beefsteakové- až tak nevyhovovali), ale skúsim asi novú Big Cheef Stripes a Chinesse Velvet, len pre skúšku, tiež darčeky k objednávke. Nová bude Barry ´s Crazy Cherry, dúfam, že sa zaradí ku osvedčeným odrodám, dosť sa na ňu teším. Aha- a ešte Green Honey! Tiež som na ňu zvedavý.

Uvidíme, čo mi pošle Lee (spomínaný šľachtiteľ z USA), ako ho poznám, určite tam bude aj nejaká nová "bizarnosť"..cheeky V tomto týždni očakávam od neho poštu.

Ešte niečo,- obvykle vysievam rajčiny cca okolo 3.3., takýto termín sa mi osvedčil, avšak vzhľadom k tomu, že svoje záhradnícke aktivity prispôsobujem dávnejšie spomínaným "Výsevným dňom", v tomto čase je najvhodnejší pre mňa až termín 11.3., od 17:00 do 12.3.- do 20:00. verím, že mi kombinácia impulzu PLOD a "obdobie výsevu" vynahradí ten mierny posun. Papriky a chilli sejem 25.1.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (734) - 247.166 (?), 1.1.2018 21:23

Pán Martin, dík za obsiahlu odpoveď, stále rozmýšľam, či zaradím do pestovania tento rok Sungold, dosť praská, zaujíma ma, či ste niekedy pestovali Santorange F1, ja ho mám síce od Neoseeds pod názvom Santa Orange, ale teda z oranžových mi najviac veľmi zaujímavou, ťažko definovateľnou chuťou vyhovuje a nepraská. Zo zelených cherry nepestujem, akosi ma neoslovili, jeden rok mi omylom poslali z Neoseeds Green Grape, ktoré som použila iba do rajčinového džemu- bol inak vynikajúci. Zo zelených vysejem tento rok iba do kontajnera 1 koreň Big Green Dwarf pre spestrenie sortimentu a jeho pikantnosť.Neskúšali ste presevy Juanity pestovanej na farme v Kameničanoch pod názvom "Medulienka" má brix tiež 12,výbornú chuť ja po 2 roky dávam z nej 2 korene a som spokojná- ako s chuťou- tak s úrodnosťu, iba plody by mohli byť trocha váčšie.A ešte- máte sksenosť s novinkou Apricot Dream F1- veľmi skorou-46 dňovou?  Eva T

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mato.zahradnik - (5) - 200.242 (?), 1.1.2018 21:59

Pani Evka, ako ekvivalent Sun Goldu, ktorý nepraská odporúčam Sun Sugar od rovnakej šľachiteľskej firmy, je tam značný rozdiel v tejto "slabine", a pritom ostatné kvality sú viacmenej rovnaké. Akurát sa ťažšie zháňa. Ja nakupujem od firiem, kde to však nie je problém (ideálne Tomatogrowers, USA) To už potom ešte veľmi atraktívna je aj Golden Gem F1, nazývaná aj "Čínsky Sungold", je skvelá, chutí výborne, ohromne dobre rodí,  a takmer vôbec nepraskala ani v daždivom období.  Ostatné spomínané (okrem Green Grape - celkom fajn, ale mám lepšie- Green Envy F1,Bosque Greeen Cherry, Green Doctors, Sungreen F1 ) nepoznám, akurát Medulienku- kupované plody som pred 2 rokmi testoval, mala pekných 9 +°Brix. Ak zháňate rajčiny odolné chladu a skoré,  veľmi dobre to vyzerá so špacialitkami pre dané kritériá od "Gavriš", a "Sedek", čo sú firmy z Ruských končín, a dostupné sú aj na Estónskej stránke " Seemnemaailm.ee ". Myslím, že posielajú aj k nám. Majú tam totiž viaceré sorty s Vašimi kritériami- superskoré, chladuodolné, a mám odôvodnené podozrenie, ža aj kvalitou chuti vyhovujúce. Tiež majú odrody, ktoré sú menšieho vzrastu za daných kritérií, čo sa zdá, je pre Vás zaujímavé. (Severnaja maljutka, a nejaké iné, dávnejšie som objednával pre Leeho, ktorý bol nadšený, pretože sa snaží vyšľachtiť mrazuodolnú odrodu. :)) Nie je bez zaujímavosti, že tam, predávajú aj České odrody a balenia. :)

Maťo K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (734) - 247.166 (?), 2.1.2018 9:26

Pán Maťo, zase ste mi dali dobrý tip, na tej estónskej stránke som ešte nebola, uložím si ju.Tomatogrowers má dobré, prehľadné stránky, ale neobjednávam u nich, inak keď som pozerala na ich stránke, majú v ponuke z Artisanu ako" novinku 2017"  Magliu Rosu a je tam uvedná ako indeterminantná- veľký omyl! Je Semideterminantná, Ja som ju vlani pestovala- výborná v kontajneroch, vrelo odporúčam, mne sa javila až determinantne a hlavne nie je to F hybrid takže možno si zbudovať svoje semienka. Inak som sa zapovedala, že tento rok už nebudem objednávať žiadne ďalšie semená. Tie Ambrosie by som na budúci rok určite vyskúšala,  plusom je, že nie sú F hybridy,(aspoň som tak videla a mali by byť OP)  aj ten Golden Gem F1 vyzerá zaujímavo, ak by niekto objednával, pridala by som sa potom. O zelené Cherry nemám záujem, stačí mi 1 mäsitá pre spestrenie šalátov. Ešte dokiaľ mám teraz v zime trocha času, tak skúsim prejsť ešte tie ruské weby a niečo si vytipovať k budúcemu roku. Ešte pred Vianocami som niečo objednávala na Ebay z Chorvátskeho webu hlavne skoré Dwarf ešte som sa pridala ku kamoške k objednávke nejakých druhov od Poliakov, niečo nové mám aj od p.Vladimíra, teda musím znova urobiť rekapilutáciu, čo vysejem v marci. Eva T

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 168.121 (?), 3.1.2018 17:05

Mel bych prosbu snažím se prokousat objednávkou na Tomatogrowers

a píš mi to viz níže, nevíte kde by mohla být chyba?

Děkuji

We're sorry, but we cannot process your order because of the following:

    These items are restricted from being shipped to its location

Item Description  Cannot Ship To
5859 SUN SUGAR FT HYBRID      Rodvínov INT 377 01 Czech Republic
6818 GOLDEN GEM HYBRID      Rodvínov INT 377 01 Czech Republic

Please change the shipping location for these items or remove it from the cart.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
zden1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (114) - 61.105 (?), 3.1.2018 17:21

To zřejmě znamená, že neposílají mimo USA.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika