|
Papriky - klíčivost semen
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5576) - 155.12 (?) 31.1.2011 18:19, zobrazeno: 220935x
Vysel jsem do perlitu, po předchozím 24 hod. máčení ve vlažné vodě, semena papriky Hamík a vzešla mi doposud jen dvě. Mají již děložní lístky ale ostatní semena čučí. Již vloni jsem s touto odrůdou měl problémy, první sáček nevzešel vůbec, druhý s problémy a zdaleka ne všechna semena. Teplota v líhni se pohybuje mezi 28 - 31°C, teplo je vyráběno osmiwatovou úspornou žárovkou, tzn. že semena jsou stále na světle (kryta jen vrstvičkou perlitu). Mohlo by stálé světlo být příčinou?
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.137 (?), 31.1.2011 19:13
Odrůdu Hamík pěstujeme již několik let a vždy byla klíčivost 100% a to jsme první roky používali místo výsevného substrátu, jen zeminu ze skleníku. Ani na teplotě moc nezáleží, semena klíčí při normální pokojové teplotě (na rozdíl od jiných odrůd Meika, Bajka a jiné). Světlo jim úplně stačí od okna bytu. Vyseváme je v druhé polovině února a začátkem května je sázíme do skleníku. Venku je sázíme po zmrzlých. Je to velice nenáročná a chutná paprika.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|