Ma vyznam vrublovat /roubovat/ uhorku na tekvicu ked chcem uhorky pestovat vonku v zahrade?



solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (411) - 78.100 (?) 
10.4.2019 17:15, zobrazeno: 2482x

ahoj cital som viacero clankou o vrublovani /roubovani/ uhoriek na tekvicu figolistu. Teraz by som to chcel skusit, chcem sa spytat, ma vyznam vrublovat nakladacky a salatovky na podpniky tekvice vrublovanim, aby mali vacsi, korenovy system a viac rodili, ked chcem uhorky pestovat vonku v zahrade a nie v sklenniku? 

toto som nasiel na webe: 

"Nezabudnite, že výsev tak dýň, ako aj uhoriek musíte urobiť už teraz, na začiatku apríla. Tekvicové podpníky sa na vrúbľovanie dýň sejú o dva týždne skôr ako vrúble, na vrúbľovanie uhoriek o dva týždne neskôr než osivo vrúbľov."

teraz ale nechapem, ktore semena teda zasadit skor, tekvice, alebo uhorky?  Dakujem J.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 212.49 (?), 10.4.2019 18:02

Co si vzpomínám když jsem rouboval melouny a okurky na tykev Sprinter, tak u melounů jsem sadil semena ve stejnou dobu jako tykev, cca v půlce března / marca. Okurky rostly rychleji, tak ty se sadily až týden po podnožích. Ty termíny na obale jsou nesmysly.

Nakládačky a obyčejné salátovky nemá smysl roubovat. Jedině se vyplatí salátovka - dlouhá úzká hladká hadovka určena do skleníků, ty po naroubování rostou venku jak o závod.laugh

Jinak po naroubování musí být pod folií100% vlhkost první týden. Někde za oknem na světle a teplo. MH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 216.221 (?), 12.5.2019 0:07
Co se týká roubované zeleniny: Rajčata - u mě zbytečně, plodí jak zběsilé i bez roubování, nevidím rozdíl. Okurka - zpočátku ok, rychlý start, ale podnož pravidelně vyrazí a přeroste okurku, místo ní plodí dýně.. Já bych to sice poznala v počátku, ale naši zalívači během dovolené nikdy 🙈 Jedině lilek, s ním slavím úspěchy, jediná rostlina dává desítky skvělých plodů (madonna) Tož tak. Hannah
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika