Dýně Muškátová



host - 34.0 (?)
14.3.2016 19:17

Já mám ještě nyní. Byla slizena na konci září s dozráním jsem se netrápila. jen jedna přešla mráz a o vánocích bylo nutné zpracovat. Skladuji v předsíni v paneláku. EM

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2,  3   
host - 252.4 (?), 7.3.2016 12:55, zobrazeno: 20011x

Koupila jsem si semena. Má s touto dýní někdo zkušenosti? Mám ji předpěstovat? Pokud ano, mám ji vysít do kelímku nebo do kbelíku? Březen, nebo duben?  Můžu ji dát do místnosti kde je 25 stupňů, okna na jih a pak přendat do verandy kde ja 10 a okna na západ. H.K.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
rbata - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 134.22 (?), 8.3.2016 23:10

Muškátových dýní je mnoho druhů, jsou teplomilné a předpestovaní je výhodou. Pěstuji jich několik odrůd a chutnají mi velice. U nás je většinou k sehnání Provence a Butternut. Butternut dozraje bez problémů, u Provence to chce trochu štěstí. Vysejte tak v druhé půlce března do kelímků, pokud vysadíte před zmrzlými použijte netkanou fólií.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 252.4 (?), 9.3.2016 10:22

Děkuji. Mám de Provenc, ty veliké. Butternut jsem měla loni a nedozrála. Málokomu u nás loni dozrály dýně. Mám je z dobrásemena, tam je velký výběr. H.K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 14.3.2016 17:40

žiaľ...pri Provence mám problém so skladovaním. Všade sa tvrdí, ako dlho vydrží, ale mne sa vždy začnú kaziť od stopky, najneskôr do konca novembra (listopad smiley) ich musím spracovať...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 34.0 (?), 14.3.2016 19:17

Já mám ještě nyní. Byla slizena na konci září s dozráním jsem se netrápila. jen jedna přešla mráz a o vánocích bylo nutné zpracovat. Skladuji v předsíni v paneláku. EM

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
rbata - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 134.22 (?), 14.3.2016 22:44

Já ty stopky hned po sklizni ořežu na co nejkratší a pak je potřu kyselinou benzoovou - co se používala do marmelád aby neplesnivěly.A musí se nechat zaschnout. Jinak většinu dyní skladuji na zemi v pracovně - momentálně je tu 20C, prakticky asi 1m od radiatoru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
StankaO - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (193) - 174.53 (?), 13.3.2016 10:46

Není to brzy, v druhé půlce března? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 77.148 (?), 13.3.2016 15:50

Je, předpěstovávám až druhé půlce dubna po zmrlých sázím ven na stanoviště.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (305) - 138.131 (?), 13.3.2016 17:54

veškeré tykvovité předpěstovávám od půle dubna, zásadně ve foliáku.

veškeré dýně, cukety a okurky předpěstovávám v půli dubna zásadně ve foliáku.Z bytu je přísada bezcenná-rostliny vytažené s obřím krkem a lámavé.

z

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
rbata - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 134.22 (?), 13.3.2016 22:38
Já dávám v dubnu do kelímků v pařeništi, pak vyražené nejsou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika