Co s tomatillem?



pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?) 
1.9.2017 8:41, zobrazeno: 1594x

Letos jsem zkusil pěstovat tomatilla, a nečekal jsem, že to bude mít tolik plodů. Uzrávají a opadávají ještě zelená, žádné z nich ale nedosáhlo zmiňované možné žluté barvy.

Máte s tím někdo zkušenost, jak je zpracovat pro trvanlivé uložení? Dělá se z nich čerstvá pikantní salsa verde, ale předpokládám, že zavařit nepůjde bez změny chuti. Podle dostupných informací se z nich dá dělat i marmeláda (jen dosype cukr?), ale neumím si představit tu chuť bez nějakého přichucení... Jak je zpracováváte vy?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
duduke - (3) - 148.233 (?), 4.9.2017 1:04

Physalis ixocarpa (Machovka lepkavá - Tomatillo) u nás dozrieva (opadáva) v rôznych odtieňoch od tmavo zelenej až po žltú. Žlté sú najchutnejšie na priamy konzum, inak tomatillo spracovávame tak, že ho zavárame na kyslo ako uhorky, pridávame do leča a skúsili sme aj džem (osladili sme ho pomarančovým sirupom). Machovky už nepredpestovávame, vyrastajú samé ako burina v skleníku aj v záhrade.

Machovka
Machovka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika