Co s tomatillem?



pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?) 
1.9.2017 8:41, zobrazeno: 1600x

Letos jsem zkusil pěstovat tomatilla, a nečekal jsem, že to bude mít tolik plodů. Uzrávají a opadávají ještě zelená, žádné z nich ale nedosáhlo zmiňované možné žluté barvy.

Máte s tím někdo zkušenost, jak je zpracovat pro trvanlivé uložení? Dělá se z nich čerstvá pikantní salsa verde, ale předpokládám, že zavařit nepůjde bez změny chuti. Podle dostupných informací se z nich dá dělat i marmeláda (jen dosype cukr?), ale neumím si představit tu chuť bez nějakého přichucení... Jak je zpracováváte vy?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
duduke - (3) - 148.233 (?), 4.9.2017 1:04

Physalis ixocarpa (Machovka lepkavá - Tomatillo) u nás dozrieva (opadáva) v rôznych odtieňoch od tmavo zelenej až po žltú. Žlté sú najchutnejšie na priamy konzum, inak tomatillo spracovávame tak, že ho zavárame na kyslo ako uhorky, pridávame do leča a skúsili sme aj džem (osladili sme ho pomarančovým sirupom). Machovky už nepredpestovávame, vyrastajú samé ako burina v skleníku aj v záhrade.

Machovka
Machovka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika