Asi tykev má to 40 kg. Ví někdo co to je?



host - 69.62 (?)
22.1.2016 17:15

Nějak to nejde kopírovat tak jsem to napsala do názvu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 117.213 (?), 3.2.2011 18:15

dobry den Lenka,

odpoved je ze pokial nemate hybrid a pouzijete semeno zo zreleho plodu a vydareneho plodu v dobrom roku- nemala by s avlastnost pricipialne menit, takto pestujeme jednu odrodu papriky viac ako 25 rokov a len malo meni svoju hodnotu a kvalitu..plody sice postupne mensie ale aj vplyvom pocasia.

Lenze ak to mate z hybridov, uz sa neda zarucit nic... s pozdravom Ing. Halas

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 96.18 (?), 3.9.2014 20:41

letos tu Marinu take mam poprve, jiz je zrala, necham ji vsak doma odlezet, dnes uz mam sklizeno vetsinu


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 117.213 (?), 3.2.2011 16:59

Dobry den, s tou odrodou to bude velmi zaujimave... nasiel som na internete obrazky totalne identicke s Pani Svobodovou a popis jednoznacne hovori aj ze pouzitie na to na co to pouziva pani Svobodova- no ma to jeden hacik-   exustuju dve odrody cuket a to Giallo di Napoli a Lungo di Napoli... a ked som porovnal fotografie a popis s pani Svobodovou, je to Lungo di Napoli ale semeno z USA... lebo semeno ponukane v Europe pod nazvom Lungo di Napoli dava plod, uz na sacku od semena- zeleny s pozdlznymi pruhmi, co skor pripomina Giallo di napoli, na com sa asi viac pestovatelov popalilo- a vysledok nebol adekvatny... co mam obrazky, je plod tmavo hnedy, s pozdlznymi pasmi a stred uplne vyplneny a   oranzovy ako hovoria aj obrazky a slova pani Svobodovej... pokusim sa zohnat semena, aj keby to malo byt z USA... stoji to podla slov pani Svobodovej za to... s pozdravom Ing. halas

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 117.213 (?), 4.2.2011 19:20

Pan Slavicek, firmaLarosa z Talianska ponuka aj Lunga di Napoli... netrafili ste ale len tesne vedla... Ing. Halas

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5576) - 133.163 (?), 9.2.2011 9:03
Tykev "Gialla di Napoli" má v katalogu NohelGarden.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
sluníčko1 - (8) - 69.62 (?), 9.12.2010 11:12

Cuketodýně je úžasná. Používám ji každý den do guláše, do bramborové kaše, do polévek, dávám ji do číny, vařím a peču s každým masem i s kuřetem, dávám ji do omáček, jsou z ní výborné omáčky jako svíčková, rajská, paprikáč, dýňová, jemně vařenou do všech zeleninových a ovocných salátů, a vařené zeleniny, z vařené rozmixované je dobrý puding, na kyselo jako zelí, zavařená na kyselo jako zelí a na sladko s jablky do štrúdlu, do čalamády, je z ní dobrá hořčice se zázvorem, naložená jako kvašené okurky, dýňáky jako bramboráky, je dobrá ve špenátu, dusím ji s bramborami na víně a smetaně atd. Dnes si to bez cuketodýně nedokážu ani představit. Mám ji na lince a každý druhý den z ní ukrojím. Cuketodýně se zataví, obsahuje nějakou bílou želatinu nebo pryskyřici která z ní vytéká. Cuketodýně nemá jedinou chybu, jenom je problém s ní manipulovat, některé plody mají 20 až 40 kg. Na pole dáváme hnojivo obsahující větší množství zinku a hořčíku. Semínka nejsou zdegenerovaná, používám svoje a plody jsou pořád veklé a chutné. Je potřeba nechát plody hodně vyzrát aby vydržely skladování 1 rok. Jinak chutná i zvířatům nevařená, náš pes ji miluje a králík také.

Teď v zimě jsou z dýně výborné koktejly tedy džusy. Rozmixovat jeden pomeranč a stejné množství dýně a vodu výborné, rozmixovat hrušky a stejné množství dýně a vodu, může být i s jahodami, jablky a sezóním ovocem malinami atd., nepřidáváme cukr a také zeleninové džusy, rozmixovat rajčata a stejné množství dýně osolit..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 69.62 (?), 22.1.2016 17:15

Nějak to nejde kopírovat tak jsem to napsala do názvu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
ZdeňkaT. - (32) - 103.254 (?), 11.1.2011 15:48

Pro marmisu:

Mám dojem že si z nás paní Dana dělá tak trochu legraci, ale nechci se jí "dotknout"  - proto se chci zeptat paní pod zn. marmisa - jaká byla konečná chuť dýně? Dá se jíst bez úpravy? V úplně prvém příspěvku tvrdila p. Svobodová, že dýně voní po ananasu a mohla by být snad náhradou melounu... Paní Svobodová je, jak píše z Hodonína, a paní "marmisa" Vy jste pěstovala dýni v jakých podmínkách? Jinak - p. Svobodová - jste ještě semínka ochotná posílat /třeba za obálku se známkou a adresou/?

Děkuji za reakci

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 214.160 (?), 11.1.2011 16:00

no hold velice zajimavy prispevek na co ji pani dana pouziva., ale kazdy den dyni by se mi moc asi v jidelnicku nelibilo..ale kazdy mame jine chute a kazdemu chutna neco jineho... no me napriklad nesmi chybet v jidelnicku OkURKY,,, ty muzu jist od rana do vecera, sedm dni v tydnu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 69.62 (?), 2.2.2011 15:24

Zdravím,
měla jsem z porcování cuketodýně dost foto, ale zkolaboval pc, odešel disk, fotografie jsou tudíž nenávratně pryč a tak jsem se ani neozvala.
Když to tedy shrnu. Bez zakracování výhonů by rostlina zabrala desítky m čtv., konečný odhad je tak 80, plody byly celkem čtyři a asi 10 malých, které kvůli chladnému počasí už zůstaly sedět. Dva ks byly délky 35 cm, váha 6 a 7 kg. Semena nedozrálá. Dva kousky dosáhly délku 76 a 78 cm, váha 17.5 a 18 kg, obvod v nejširším místě 68 cm. Semena se nacházela v rozšířené části, která je dál od šťopky. Vnitřek oranžový a i při té velikosti dost vodovatý, vcelku bez vůně, chuť nevýrazná trochu zatrpklá, konzistence taková vatovitá s troškou křupavosti .
V kuchyni, alespoň v naší, je na rozdíl od p.Svobodové k ničemu.
Zkoušela jsem řízky, nákyp, bramboráky půl napůl s bramborami, plátky jen tak pečené v troubě. Cuketodýňovobramborovou kaši a další kulinářské výtvory jsem už raději nezkoušela. Charakteristická konzistence po kuchyňské úpravě je rozbředlost. Chuť je taková, jaká se tomu dá kořením nebo dalšími surovinami.
Dvě ty malé zblajzly slepice, jednu velkou dostala sousedka a naložila s ní jako já s tím velkým zbytkem. Skončilo to všechno rovněž u slepic.
Závěr
Klady: Případné pokrytí zanedbané části zahrady, zčásti umoří bršlici a pejřavku.
Zápory: Pro využití v kuchyni má nulovou hodnotu. Alespoň u nás.
Kam se hrabe na cukety nebo Hokkaido.
Bydlíme v nadmořské výšce 270 m, okolí Nová Paka, Hořice.
S politováním sděluji, že zájemcům poslat semena nemůžu. Po rozkuchání plodu jsem ten vnitřek se semeny, bylo jich tak asi 200 – 300, dala do kyblíku, že to přeberu. Manžel to s nebývalou pilností vysypal do popelnice, kterou večer odváželi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika