Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, překvapuje mne, kolik odrůd dostává dost protichůdná hodnocení. A napadá mne, tedy kromě různých chuťových preferencí, že ten úspěch či neúspěch je dost závislý na podmínkách. Půdních, klimatických, světelných i na výskytu patogenů a škůdců. A ty se poněkud liší rok od roku. Z toho vyplývá, že pokud jste pěstovali odrůdu jen rok, mohli jste mít smůlu a zrovna vyšla špatně. Naopak to nejspíš neplatí, protože to, co chutná, zůstane v repertoáru. Možná, že zkusit odrůdu jen jeden rok není dost.

Máte nějakou podobnou zkušenost? Jeden rok huj a druhý fuj? Případně i naopak?

Nedávno jsem se dozvěděl, že Stupické je na nějakém americkém seznamu odolných odrůd (ten seznam mám někde uložený). Docela jsem se při tom zasmál, protože podle mé zkušenosti je mezi prvními, které podlehnou hlavně plísni bramborové. A jejich chuť byla skvělá v roce 2018, kdežto předloni těch pár prvních nedosáhlo ani na 4. 

Například zde vychvalované Bejbino u mne vzalo opravdu rychle za své při invazi pb. Mám takový pocit, že jsem ho ani nestihl ochutnat. Totéž jsem zažil několikrát s Tornády. Rovněž jsem vyřadil Kumato F2 - také se stalo obětí plísně, a navíc šlo chuťově někam do háje. Pravda, to může být tím, že to není originální sadba.

Docela bych letos rád, kdyby byl rok podobný tomu 2018. Ale to holt závisí na Matce Přírodě. A my musíme vzít to, co ona dá.smiley

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika