Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nejjednodušší roubování, které provádějí nejčastěji všichni dodavatelé roubovaných okurek se provádí takto:
Zasadíte si ke kraji kelímku semeno tykve fíkolisté a do dalšího kelímku, taktéž ke kraji semeno Vámi vybrané okurky. Okurku musíte vysadit asi o týden dříve, aby byla dosti silná. A to bývá problém pokud nemáte teplý skleník. Doma za oknem strašně vytáhne a stonek má tenký. Když obě rostlinky zesílí a začnou se jim dělat malé pravé lístky, postavíme kelímky stonky k sobě a žiletkou zařízneme někde pod děložními lístky tykev od shora dolů do poloviny síly stonku a to samé ve stejné výši u okurky, ale od zdola nahoru. Vzniklé klínky do sebe zasuneme a jemně omotáme jemným igelitovým páskem. Obě rostliny spolu přikryjeme igelitovým sáčkem a počkáme minimálně týden, než k sobě přirostou. Potom se stonek okurky pod roubem ostřihne a zůstane Vám jen naroubovaná rostlina. Po zasazení do země musíte dbát na to, aby okurka z roubu nepustila kořeny a nezakořenila.
Další způsob je, že u tykve odlomíme tvořící se vrchol s pravými lístky a nařízneme uprostřed děložní lístky i se stonkem přímo v hlavní žilce lístků. Do takto vzniklého rozštěpu zasadíme roub okurky a to tak aby jejich děložní lístky vytvořily kříž. Toto je o hodně pracnější a špatně se roub omotává páskou. Takto jsem si na zkoušku rouboval nakládačku, ještě v době, kdy se tato kombinace nedala koupit.
S pozdravem
Petr Kocanda - Kocour

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika