Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mirku, je mi líto, ale musím přiznat, že jsem letos takovou kliku neměl, ačkoliv pěstuju ve stejné oblasti. Vyskytl se jak zdroj(e) nákazy, tak to "správné" počasí pro rozšíření plísně. Zdroje: sousedi, kteří zasadí, co jim zbyde místo nákupu ověřené a ošetřené sadby brambor. 12 z mých rajčat je zlikvidovaných, 10 dalších je na seznamu kandidátů smrti. A postup nákazy byl víc než bleskový - stačily dva dny a u některých byl konec. Naštěstí mám už vystaráno, takže žádné drama. Vlastně jsem na takovou situaci čekal už třetí rok, abych ověřil strategii pěstování plísniodolných odrůd (Crimson Crush, Cocktail Crush - ty obě jsou u nás k dostání - a Mountain Magic). Ty zatím překonávají má očekávání: jak sazenice, tak řízky vypadají, že se vůbec nic neděje. A to i na pozicích těsně vedle teď už zlikvidovaných keřů. No, uvidím, jak se to vyvine dál. Dám vědět.

Jo, a taky jsem zjistil, že pozice, kde rajčata pěstuju, je velice důležitá. Můj pozemek je sice relativně malý, ale hodně členitý, ve svahu a ještě jsou tam stavby, které mohou chránit. Problém ale je, že nelze odhadnout, odkud nákazu přivane vítr. Vyplývá z toho, že rozhození stanovišť může být klíčové. Čím víc, tím líp. Což jsem, ale spíš jen náhodou, udělal.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika