Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hlína je většinou ze záhonu, kde dřív byl kompost, tekže je trochu lehčí a pak těžší z krtinců. Mokrá podle počasí. Tak holt naberu jen půl kýble, abych to unes (ale kýblů vezmu 5). A mokro pomáhá sterilizaci. Zrovna mi došla, tak musím zítra vyrazit.

Trik je v tom, že sterilizaci ani míchání nedělám ve velkém. Všechno pěkně postupně: dosypávání, pikýrování a všechno, na co potřebuju půdu. Jedna várka v zavařovacím hrnci dá tak 10 - 11 litrů čisté hlíny. Mikrovlnka by byla ještě lepší, ovšem musí být veliká a já nemám žádnou. Mám jen 8 velkých rostlin a Vilmu a ani jedna ještě teď nemá celých 12l, možná tak 8. Půdu prostě dostanou, až ji budu mít. Zatím si nestěžovaly.smiley

Je to trochu náročné, ale jsem důchodce a baví mne to. A letos se zdá, že se to vyplácí v radosti z toho, jak rostou. Ovšem pro člověka, který pracuje na plný úvazek to není moc schůdná cesta. Ale substráty jsou většinou bezpečné, takže až už to nebudu zvládat, vrátím se k nim. Celkem se mi osvědčily Forestina a Floria. Agro mne zklamalo. 

S tím Previkurem Vám moc neporadím, protože jsem to nikdy nezkusil. Snažím se vyhýbat chemii jak to jen jde. Nikde jsem tady ale nečetl, že by to způsobilo nějaký problém. A možná zkuste před prolitím do substrátu namíchat nějakou svou bezpečnou půdu a tím ušetřit peníze. Má to i tu výhodu, že půda většinou líp drží vodu než substráty.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika