Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Letos poprvé jsem upustil od substrátů pro růst úplně. Moje listopadové tyčkové výsevy za okny mají každý 12l nádobu (kromě keříkové Vilmy, ta má 7,5l), ovšem dosypávám je postupně. Používám sterilizovanou půdu ze zahrady (zavařovací hrnec, 3,5 litrové láhve od okurek, 100°C, 2 - 2,5 hodiny na plné teplotě, ale také to něco stojí), travního písku s podporou kořenění a perlitu pro zlehčení půdy (přesný poměr neumím, záleží na struktuře půdy). S umělým přisvětlením si vedou dobře, pochopitelně jsou přihnojována: Kristalon podle návodu a i Cererit. Teď jen čekám, zda rajčata stihnou uzrát do konce tohoto měsíce.

Pokud pěstujete dwarfy nebo keříčkové, podle mne stačí poloviční objem, tak kolem 6l. Pak je důležité dostatečně hnojit. 1,8l není dost ani na keříková.

S pěstebními substráty nemám moc dobré zkušenosti: ty naše někdy nejsou dostatečně propařené nebo můžou být i jinak kontaminované a já jsem až paranoidní vůči infekci (loni a předloni mi kazila radost ze života). Z výsevních pak používám německý Gramoflor, zatím k naprosté spokojenosti. Ovšem láce to zrovna není. Naštěstí ho člověk nespotřebuje tolik.

Milan HP 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika