Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Loni jsem vyséval 1. listopadu. Prvořadé pro mne je, aby rostliny v době výsadby byly maximálně 50 cm vysoké. Jak jistě víš, tak Mongolskyi karlik je opravdu nízká odrůda po celou sezónu, takže s výškou bych neměl mít problém ani při tak brzkém výsevu. Přitom se mně MK nezdá nijak raný. Sarayev Shtambovyi se také někak netáhne do výšky a přitom je to asi nejdříve kvetoucí rostlina z těch všech co mám, kvetla mně i bez přisvěcování a plody jsem měl už v polovině května. Saraev Gruntovyi a Sophie´s choice jsou troch vyšší rostliny a tak počítám s tím, že ve fázi kdy budou mít sazenice sedm nebo osm listů tak odříznu vrchol a zakořením ho. Rostlina z tohoto vrcholu by potom byla podstatně nižší a kvetla by už za sedmý listem. Tak by měla fungovat genetika. Stejně tak chci postupovat se Startem F1, který bych v konečné fázi pěstoval na tři výhony.

Z těch asi dvaceti pro mne nových odrůd (jejichž semena mám) jsem vybral těchto osm. Více méně kriterium odolnosti vůči chladu jsem nebral v potaz, protože v tom pařeništi nemám teploty, které by rajčata nějak ohrožovaly (zkušenost z předcházejících čtyř let). Prvořadým kriteriem byla výška rostlin, velikost plodů (větší než cherry), rannost a také chuť, soustředil jsem se na rajčata u kterých byla napsána velmi dobrá chuť spíše do sladka. Ale co je napsáno, to vůbec nemusí být pravda wink

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika