Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nejspíš Vás moc nepotěším: Eva T. má s vysokou pravděpodobností pravdu, když píše, že je to alternáriová skvrnitost. A je tu ještě horší zpráva: dokáže v půdě přezimovat v našich klimatických podmínkách - jak dlouho už ten problém máte?

Takže jsem si vyhledal nějaká doporučení a zjistil jsem, že některé, ne však naše, odrůdy jsou proti ní odolné (letos už s tím stejně nic nenaděláte). Tady jsou: Iron Lady; Mountain Supreme; Mountain Magic; Defiant PhR; Jasper; Juliet; Verona.

Shodou okolností pěstuju Mountain Magic už druhým rokem. Je to koktejlové rajče bujného růstu, vynikající chuti s dobrou plodností a navíc se chlubí odolností proti plísni bramborové - to se mi ale už druhým rokem nepodařilo ověřit, protože u mne se prostě nedostavila (díky, Matko Přírodo). A můžu Vám poskytnout tak 3 semínka. Když je vysejete včas (počátek ledna), můžete je velmi dobře nařízkovat a získat tak až 15 rostlin - vyzkoušeno v Ústí nad Labem. Jinak jsou k objednání v Británii od firmy Thompson&Morgan. Nejsou sice nejlevnější, ale stojí za ty peníze. S těmi ostatními odrůdami nemám bohužel ani nejmenší zkušenost.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika