Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chtěl bych předeslat, že jsem dnes dopoledne vysadil venku na zahradě 36 rostlin  rajčat. Myslel jsem, že to za něco víc než hodinu zvládnu levou zadní, ale nakonec jsem u toho strávil skoro tři hodiny. Ale mám je se vším všudy i se spirálami. Vysadil jsem čtyři odrůdy španělských bifteků Zamorano, Gallego, Rosa de Huesca, Salobre, také Kumato ze semen z Austrálie od Evy, Kumato Acostilado (poprvé- snad nehybridní Kumato) naše Start F1 (nejvíc 7 rostlin), k němu dvojičku Uragán F1 z jednoho kelímku (budou se muset spokojit s jednou spirálou) a také velká srdíčka Brad´s Black Heart, Reinhard´s  Chocolate Heart, Reinhard´s Purple Heart, Alice, Orange Russian Heart a Fresa.

Teď odpověď PP. Nepochopil jsem, v čem má MHP a z čeho pramení Vaše jistota, že bez každodenní obsluhy se všechno v pařeništi spálí. Provozuji tři roky dvě pařeniště, měřím trvale  teplotu uvnitř, obsluhuji je jednou za dva nebo za tři dny- dle výhledu počasí je buď úplně uzavřu nebo pootevřu a podložím. Letos poprvé se mně stalo, že se mně pár vrcholů rostlin (které byly příliš vysoké) v tom nízkém pařeništi připálilo sluncem. Nevím co myslíte tím teplým slunečným dnem, ale když je opravdu venku teplo, tak skla úplně oddělávám. Ještě jste asi přehlédl, že jsem již včera  psal, že tam budu montovat dva hydraulické  otvíráky oken. Jak se vyvíjí teploty v nízkém a v tom hlubokém pařeništi je vidět na přiložených obrázcích. Měření je z roku 2018 od 26.3. kdy jsem rajčata vysadil- měřeno v uzavřených   pařeništích, u toho hlubokého jsem přidal ještě minimální a maximální venlovní teplotu a dobu svitu slunce v hodinách- to je ta pravda, kterou hledáte.

Teď k hlavním tématu tohot vlákna. Proč tam přidávám ten feolit? Tato látka funguje   tak, že při slunečném dni absorbuje teplo a tím snižuje teplotu vzduchu v pařeništi. Potom v noci při snížení venkovní teploty z tohoto materiálu  teplo naopak vyzařuje a tím otepluje vzduch. K barevnosti bych ještě dodal, že množství tepla, které ze světelné energie zůstane v pařeništi je také závislé na barvě a proto ta černá stěna.

           Vladimír

PS.: Nízké pařeniště je překližkový rám a na něm tři jednoduchá okna z paneláku (bez jakékoliv snahy o zateplení)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika