Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vladimíre, nakupil jsem první posekanou trávu na hromadu, nenamáčel jsem ji s tím, že až bude tepleji, podložím s ní další várku rajčat. Již druhý den hřála - odhadem kolem 30°C. Podotýkám, že teplota venku byla hluboko pod 10°C. Není tedy nutné biomasu zakopávat s předstihem. Jasně, nemáš v březnu trávu, ale lze třeba uschovat podzimní spadané listí. A proč prolévat močovinou?

Myslím, že v počasí, jaké máme už nějakou dobu, nelze mechanicky naakumulovat dostatek tepla na postupné uvolňování. Ne, nebudu to přesně počítat, na to jsem příliš líný, ale intuice - a ostatně Tvoje zkušenost taky - mi říká, že to prostě nevychází. Můžeme hledat cesty, jak energii přicházející co nejúčinněji akumulovat, ale když jí nepřicházi dost, výsledek se nedostaví. Pokud skutečně hledáš vyhovující řešení, měl by sis připustit, že je nutno v dnešní bídě energii dodat. A bude to něco stát. Osobně bych to řešil solárním panelem (dokážou vychytat energii i za zamračeného, chladného dne), baterií a el.topením. Navíc se to snadno automaticky reguluje.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika