Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji všem za plno zajímavých rad, ale většinou jsou pro mne nerealizovatelné. Možná budou přínosem pro ty, kterým dovolí podmínky realizovat některé návrhy a tím si uspíšit sklizeň.

1.Vytvoření tzv. teplého pařeniště. Proč nemohu? Rajčata dávám do pařeniště ihned, jakmile rozmrzne půda a je dobrá předpověď počasí na nadcházející období. Většinou to vychází na poslední týden v březnu. Hnůj nemám a tak by zbývalo použít nějaký organický materiál (listí) k jeho založení. Znamenalo by to v dostatečném předstihu našlapat do pařeniště silnou vrstvu listí, zalít třeba močovinou, dát na to vrstvu zeminy nebo kompostu, počkat až se to trochu slehne a začne hřát (čtrnáct dní?)a potom zasadit rajčata. Už teď jenom o tom píši, tak je mně zima. Půl hodiny cesta na zahrtadu, tam se v chladnu převléct do něčeho studeného, brodit se v blátě nebo pracovat se zmrzlou půdo, hodinu dvě dělat a potom zpátky půl hodiny domů do tepla. Brrrr. Za to mně nějaká rajčata nestojí. Tudy cesta pro mě nevede.

2.Přihřívání elektřinou nepřichází v úvahu. Měl jsem sice možnost se na el. proud připojit za 50.000,- Kč, ale po konzultaci se synem jsem to nerealizoval. Na zahradu chodím jen dělat, nepřespávám tam, vlastně elektřinu ani nepotřebuji snad jen na čerpání ze studny a tom mám domluvené se sousedy, že si mohu natáhnout kabel od nich. Když je opravdu sucho, tak jim na oplátku zase já načerpám nějakou vodu. Nevím, jak dlouho budu ještě na zahradu chodit a něco tam dělat, tři čtyři roky možná víc a potom možná syn zahradu prodá a bude šlus. Proto ta elektřina ne.

3.Přihřívání jiným zdrojem tepla. Také jsem o tom uvažoval, mám takovou menší petrolejku, ale zatím jsem netestoval, jak by se takové noční svícení na klimatu v pařeništi projevilo. i kdyby to fungovalo, tak bych musel minimálně jednouza den na tu zahradu jet a to se mně nechce.

4.Takže mně zbývá bezobslužná akumulace tepla a řádné utěsnění pařeniště.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika