Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

18.6.21 Tak moč(ovina) nezabrala. Hromada zůstala studená.
Trochu se už ztrácím v tom, co jsem kde napsal, takže se možná budu opakovat. Omlouvám se za to.
Situace na zahradě je mnohem radostnější. Teplé až horké počasí udělalo všem rostlinám dobře. Rajčata vypadala před 3 dny takto: viz foto. Nicméně o prvních zralých plodech na můj svátek si můžu nechat jen zdát – na rozdíl od roků jiných. Ovšem všiml jsem si, že ta dřív vysazená (až na výjimky – Start, Crimson Crush) se nějak nemají k nasazování na plody. Téměř všechny květy v prvních patrech zůstaly neopylené a opadaly. Stejně tak některá druhá patra. Přičítám to velice chladnému počasí: 3. patra už se zdají v pořádku. Kdežto později vysazené sazenice – ne sice všechny, ale většina – mají plody už v nejspodnějších patrech. Divoká rajčata, vysazená v prvním kole, rostou a kvetou jako o závod, ale plody žádné. Nikdy předtím jsem neměl s opylením problémy.
Probíhá vyvazování, vyštipování zálistků a vysazování řízků – volně i do černé netkanky. Jenže to horké počasí řízkům moc nesvědčí: listy, které se dotýkaly netkanky se doslova usušily. Takže jsem musel použít zastínění pomocí bílé netkanky (19g/m2) na obloucích. Zdá se, že si vedou líp. Zatím mám kolem 25 řízků převážně plisniodolných odrůd. Některé se už nepochybně chytly. Jsou určeny k tomu, aby mi daly dostatek zelených plodů na dozrání doma, ale nejen to: jsem si jist, že některé dají v září i zralé plody.
No, papriky jsou na tom všelijak. Jednak zůstaly doma o téměř měsíc déle, než jsem počítal a druhak jsem jim zaryl do půdy záhonu hnůj a tím některé připálil – ty, co shodou okolností měly pod sebou větší kus hnoje. Těch postižených je jen pár (asi 3 z celkem 23), ale nemůžu to přičítat jen slunci: předtím byly dost dlouho na balkóně bez stínění. Zdá se ale, že se z toho vzpamatovávají. Uvidíme. Na prvním ze snímků jsou vidět vpravo v pozadí. Všechny byly přerostlé.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika