Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

20.7.20 Po delší absenci způsobené pobytem na chalupě, kde pochopitelně nemám počítač, můžu opět poreferovat o situaci. Zatím jsem nedetekoval žádné příznaky plísní, problém u Tomato Berry přetrvává, ale se sporadickým výskytem. Objevil se také na Garden Berry, což je ale prý identická odrůda. Postižené keříky ale zatím nejeví další příznaky. U jiných odrůd nekrotické okraje listů nepozoruji.

Stále nejsem spokojen s rychlostí zrání, takže jsem zkusil přihnojit kvašeným slepičincem v ředění 1 ku 10, ale ještě jsem přidal trochu dřevěného popela – 7 polévkových lžic na 11l zálivky. Teď mám strach, zda jsem to s tím draslíkem nepřepískl. Papriky na to přihnojení reagují pozitivně, pokud to lze takhle brzy hodnotit.

Žluté okraje listů u jednoho Helsing Junction Blue se na vyšších listech už neprojevily, takže asi opravdu šlo o chlorózu.

Tento týden budu pracovat na přikrytí neodolných odrůd. Místo průsvitné plachty ale nejspíš použiji polypropylénovou fólii, která je naprosto průhledná. Samozřejmě „stříšku“ budu sundávat za hezkého počasí a použiju ji, pouze pokud bude vytrvale pršet. Musel jsem si kvůli tomu opatřit nový žebřík: stříška má být asi 3,5m nad terénem. Nedokážu tím ale ochránit všechna neodolná rajčata, pouze 16. K tomu mám 13 rostlin údajně plísniodolných, takže snad nějaká úroda bude i v případě, že phythophthora udeří plnou silou.

Řízků už mám po zahradě 26, všechny se ujaly, asi 3 nebo 4 už mají větší plody. Počítám s nimi, pokud přežijí, hlavně jako se zdrojem zelených rajčat k dozrání uvnitř v zimě.

Milan HP 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika