Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

25.5.20 Včera jsem vysadil dalších 14 paprik, protože už nemohly čekat. Tedy musím říct, že jsem se do počasí moc netrefil, nebo spíš se počasí netrefilo do mých plánů? Snad se oteplí. Na druhou stranu je výhodou, že se nemusím starat o zalévání. Zatím není co hodnotit.
Dnes nastalo první velké vyvazování a vyštipování rajčat na zahradě. Ta snášejí chlad mnohem líp než papriky, což kromě toho, že to platí obecně, přičítám i tomu, že díky mé uspěchanosti měla dostatek času dobře zakořenit ještě za teplého dubnového počasí.  A ta později vysazená už taky měla tvrdou školu z balkónu bez ochrany dnem i nocí. Když se na ně všechny podívám, říkám si: „Si zas měl kliku (však víte odkud), nedočkavče. Ten risk ti vyšel.“ No a pak hodím brzdu a říkám si: „Nechval rajčata před úrodou.“.
Doma jsem odsunul velikány na balkón. Bylo vidět, že jim to uvnitř už nesvědčí: nevešly se na výšku a začaly jim žloutnout a vadnout listy, hlavně ty obrácené ven z okna. Mám obavy, zda se moje stará infekce nevrátila, i když příznaky vypadají poněkud jinak. Uvidíme, jak budou pokračovat ve venkovních podmínkách, zatím nejeví známky stresu. Šly tam totiž bez jakéhokoliv otužování (kromě otevřené ventilačky ve dne i v noci). Zajímavé je, že skleníková Nelinka neměla uvnitř téměř žádné problémy na rozdíl od podobně skleníkové Strabeny. Nejhůř to odskákala Maglia Rosa.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika