Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

21.3.20 Balkonovník je připraven, ale to počasí se k němu obrátilo zády. Takže jsem, při pohledu na předpověď, stanovil datum zprovoznění na sobotu 28.3. Využil jsem několik zlepšováků při práci, takže jsem si ani nemusel sprostě zaklít. Mám dvě dvojité vrstvy fólií, jedna je polypropylénová (ta vnitřní, pro teplejší počasí), protože propouští podstatně víc světla než polyetylén, údajně také lépe tepelně izoluje. Ta vnější je polyetylén, spíš jako přídavná izolace pro chladnější období, hlavně noci. Pokud nebude opravdu pošmourno, nebudu ani přisvětlovat. Touto dobou už by mělo být denního světla dostatek. V bytě také měním přisvětlovací plán: chvíli ráno, přes den nic a pak zase trochu navečer.
Konečné klíčící skóre druhé várky je 52 z 55. Nevyšly dvě Stupické (semínka od MoravoSeedu, exp. 12/19) ze 6 a jeden Mandat ze dvou. Není proč plakat. Tím skončila sezóna výsevu rajčat a začne sezóna okurková. Tedy ne ta, kdy se nic neděje: děje se toho na můj vkus až moc.
Založil jsem „rajčatový strom“ tak, že jsem přesadil 3 rostliny (jedna z nich už kvete) do velikého květináče (20 či víc litrů). No, strom z těch keříčkových Mickey Mousů asi nebude, ale mohly by, pokud zůstanou zdraví, plodit víc než jednu sezónu. Zůstanou celoročně uvnitř, aby venku nechytly nějaké choroby nebo škůdce. Můj experiment s loňskou paprikou uvnitř totiž není moc úspěšný, protože na nich (už nakazila i tu letošní) řádí nejspíš molice. Krupičky se objevily znova, ale já stále nechci používat pesticidy. Jsou v karanténě, separované.
Dostaly (Mickey Mousové) samostatné východní okno s odražeči s možností instalovat přisvětlení v případě, že jim to denní nebude stačit – to okno vede do lodžie. Uvidíme, co se bude dít.indecision

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika