Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

22.2.20 44 z vysetých 59 (zamýšlených 36 na zahradu + velikánská opatrnostní rezerva) rajčat vystrčilo děložní lístky už po 4 až 7 dnech. Naprosto nebývalý (u mne) úspěch. A ty další vystrkují kořínky a klíčky. Možná jsem konečně našel metodu, která funguje.enlightened Použil jsem plastové sadbovače, ale pouze s buničinou na dně (papírové kapesníky). Teplota kolem 23°C. Komůrky mají ve dně díry, takže buničina nevyschne, ale také není přemokřená. A nezalévám je zvlášť, ale do společné podnádoby. Po zkušenostech z minulosti jsem použil převařenou dešťovou vodu a na radu Evy T. jsem semínka před výsevem namočil ve slabém roztoku hypermanganu, cca na půl hodiny. Aby se mi nepopletly, použil jsem kávové filtry jako obálky. Jenže ta rychlost mne zastihla nepřipraveného: neměl jsem je do čeho přepikýrovat. Takže jsem je musel zasypat výsevním Gramoflorem a dát do světla.  
Hypermangan (už ne ředěné Savo) používám i na dezinfekci veškerého materiálu, tedy i kartónů a kelímků. Při té příležitosti jsem přišel na to, že kelímky, které vypadají naprosto čisté, ve skutečnosti čisté moc nejsou. Zbytky původního, většinou mléčného (ale nejen toho), obsahu v hypermanganu zoxidují a zhnědnou, takže je vidím. Mám za to, že tohle může být zdroj nepříjemností. Ostatně ty už u mne nastaly: v několika paprikách (5 z asi 35) se objevily hnědé houbičky. Opravdové, s plodnicemi jakoby ze želatiny prohnutými dovnitř. Objevily se jak v Gramofloru, tak v mé sterilizované půdě, takže tam asi problém nebude (jsou identické). Takže mne napadá, že za to můžou kartóny, které jsem předtím dezinfikoval jen krátce – materiál by měl zůstat v roztoku tak půl hodiny či víc, já to vlastně jen vypláchl. Měl jsem cukání ochutnat je, abych zjistil, zda nejsou psychotropní (to by bylo terno!), ale nenašel jsem tu odvahu. Nevíte náhodou někdo, oč se jedná? Myslím, že to může být i v lepidle, které se na ty kartóny používá.

Papriky jsem přesadil a jsem zvědav, jak to dopadne.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika