Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, inspiroval jste mne, takže jsem si vyhledával nějaký vhodný. Jenže jsem narazil na to, že ty běžné jsou tak do 100lx - spínají tedy, když je méně než nastavená hodnota. Což rozhodně není pro rajčata dost včas. Našel jsem jeden, ten je dokonce nastavitelný až do 2000lx, ale ani to mi nestačí, protože venkovních 2k lx znamená tak 1200 či méně za oknem na rostlinách. A kdybych čidlo umístil nad rajčata, ss sepne při 2000, ale pak hned zase vypne, když se rozsvítí světla (po nastavedé prodlevě).

Potřebuji systém, který by vyhodnocoval jak venkovní, tak vnitřní úroveň osvětlení a udržoval úroveň osvětlení v určité mezi po celou dobu, kdy je to nutné. Poradili mi hardwarovou jednotku Arduino, ale je nutné na ni napsat řídící program a připojit vhodná čidla. Což je práce pro odborníka. A určitě ne zrovna laciná záležitost. Rajčata prospívají, ťuk, ťuk, ťuk, takže zatím zůstávám u ručního ovládání, i za tu cenu, že propálím nějaké ty kilowaty navíc. Tuhle sezónu už nebudu nic měnit, ale zadám úkol synkovi ajťákovi. Uvidíme, jak se s tím popere. No a pak to začnu možná prodávat.wink Díky za podnikatelský záměr.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika