Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

3.8.19 Tak, první část asanace je dokončena – tedy desinfekce (Savo) a vymalování mého pokoje. Antibakteriálním a protiplísňovým Eternalem. To a moje dovolená také způsobily mé dlouhé odmlčení (počítač mimo provoz). Balkóny pak procházejí stejným procesem, ale je to trochu běh na dlouhou trať – stále ještě tam mám rostliny, které dokázaly přežít a mají plody. Plánuji ještě pravidelné desinfekce UV zářivkou.
Na zahradě je boj mezi nákazou a odolností rajčat stále nerozhodný: některé rostliny jasně prohrály (Stupické rané polní a i některé Startky), jiné naopak vzdorují ztrátě listů docela hrdinsky (Tomato Berry, Mountain Magic, Crimson Crush. Mandat) a stále rostou, kvetou a rozvíjejí plody. A plody zralé a zrající nejsou postiženy a jsou chuťově standardní (možná trochu kyselejší díky nedostatku listů). Dosavadní sklizeň je ovšem oproti loňskému roku mnohem nižší: loni za červenec cca 38 kg (57 rostlin), letos cca 9 kg (48). Pravda, nechávám je hodně dozrát a se sklizní nepospíchám, ale zpoždění způsobené počasím v květnu je i tak velmi zřetelné – dva až tři týdny. Za první 3 dny srpna jsem ale sklidil přes 12 kg – začalo zavařování. Suchá hniloba se i přes horké počasí, možná díky salátům v předpolí a jejich zalévání 2x denně, zatím neobjevila. Celková očekávaná úroda je tak na úrovni poloviny loňské: budu rád, když sklidím 100 až 120 kg. Paradoxní je, že díky oholeným stonkům nemám moc obavy z plísně bramborové: nebude mít, kde se uchytit, protože zbývají jen vrchní části rostlin, tedy pokud přijde. Když jsem svůj hokus pokus na zahradě začínal, měl jsem za to, že mám jen jednoho nepřítele. Chachá, jaká naivita. Ale stále odmítám používat chemické postřiky. Možná jednoho dne přístup změním, ale ten den zatím nenastal.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika