Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Evi, přesně to, tedy likvidaci a dezinfekci, se chystám udělat, jen jsem se k tomu ještě nedostal. A taky nejspíš opustím program "výsev v červenci, rajčata v lednu" (nakonec to ještě snad budu mít rajčata z pozdní sklizně). Dospěl jsem k názoru, že se mi tady šíří septorius, ale některé popisované příznaky prostě nesedí. Žádné skvrny, žádné postižení stonku, jediná věc, která na to ukazuje je nepoškozenost plodů. Pořád ještě to může být něco fyziologického. 

Nejspíš budu v nové sezóně doslova a do písmene dodržovat Tvoji metodu: výsev na začátku listopadu, nižší teploty než přímo doma, hnojení až po konsolidaci po přesazení a to Kristalonem podle návodu.  Otužování, kdykoliv jsou podmínky příznivé. Pokud ani to nevyjde, je něco shnilého ve státě dánském. Faktem je, že počasí je skutečně extrémní a že moje zaběhlé metody hnojení nemusí být to pravé ořechové - tedy viditelně něco neklape. Snad to jednou vykoumám.

S tím přehřátím půdy na zahradě si ale nejsem jist (v květináčích je to téměř jistota). Měření (teploměrem na vínosmiley) prokazují teploty až přes 30°C, což se domnívám, že je moc na účinnou absorbci vápníku. Zatím se ale suchá hniloba na zahradě neprojevila. Háček je v tom, že tohle horké počasí bude pokračovat., takže se to může změnit ze dne na den. A samozřejmě nekropím půdu, hlavně proto, že tam v tu dobu nejsem.

Díky moc za pomoc.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika