Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

12.6.19 Zahrada zůstala netknutá, dokonce ani okurky neutrpěly, takže tam asi krupobití nedošlo. Celou neděli jsem strávil vyštipováním výhonů, které jsem předtím zanedbával. Některé výhony jsem zapíchl do hlíny, abych viděl, zda řízky ještě stihnou mít plody.
Zvýšil jsem počet sazenic na 48 přidáním 3 sazenic Brioso na zkoušku. Dubňáci konečně chytli druhý dech a rostou pěkně, ale kromě těch cca 10 rajčat už mezi nimi a májovci (vysazené 17. – 19.5.) není vidět žádný rozdíl: ti už také mají několik pingpongových míčků, hlavně Stupice. Jsem zvědav, zda dubňáci poskytnou první zralé rajče. Zajímavé je, že v dubnu zapíchnutý řízek také přežil, a to i přesto, že nebyl nijak speciálně chráněn proti mrazu. Teď už kvete.
Na balkóně 10 téměř zralých rajčat, ale jinak rostliny viditelně trpí vedrem (i 40°C) a i pokračující infekcí. Zatím se neprojevuje suchá hniloba. Rozhodl jsem se v červenci začít od píky: s novou půdou i substrátem, vše sterilizováno, hnojení pouze Kristalonem, regulace teploty, tedy pokud to bude možné. V červenci chci totiž vysít semínka keříkových odrůd pro zimní pěstování za oknem. Plán je mít už vzrostlé rostliny ještě na podzim. Ale pouze do 10 kousků. I osvětlení bude jiné: k LED zdrojům přidám růstovou zářivku kvůli UV. Možná je to všechno šílenost, ale mne to baví, i když to moc nevychází jako letos. Kdybych to vzdal, co bych dělal???

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika