Recept je velmi jdenoduchý. I Eva používá nálev na okurky, já jsem prvně použil originál Znojemský a potom jsem sehnal Deko. Ty první, kdy jsem udělal nálev normálně v poměru ocet voda 1:4 byly pro mne dost kyselé, podruhé jsem přidal 15 kuliček spolarinu, mně už to vyhovovalo, ale syn řekl, že je to ještě kyselé. Třetí největší várku jsem dělal s poměrem 1:8 a 20 Spolarinů, což se mně zdá nejlepší (ta rajčata, která jsem zavařoval nejsou z těch úplně nejsladších). Do Znojemského nálevu jsem dal koření jak běžně dávám do okurek, pepř, nové koření a hořčičné semínko. Do Deka ne a ve výsledku mně to tam chuťově chybělo. Jinak do všech cibuli a čerstvou bazalku.
Píši to tak obšírně proto, že vždycky je nejlepší, když si každý ověří co mu nejvíce chutná. Pochopitelně také záleží, jak´sladká jsou ta rajčata. Je také důležité aby ta cherry byla masitá a dobře se po spaření loupala.
Vladimír