Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Opravdu se nesnažím nijak zápasit s přírodou. Pěstování rajčat je pro mne především zábavou, takže každý experiment (pěstování v pařeništi tři čtvrtě hodiny od domova takový experiment pro mne experiment je) je zábavou i když výsledek není stoprocentní. Možná, kdyby výsledek byl stoprocentní, tak už bych do toho příští rok nešel. Na zábavu si čas vždycky najdu a náklady se blíží nule (semena zadarmo, nepřitápím, nepřisvěcuji, spotřebu vody na zalévání sazenic ani nedokážu odhadnout). Po vysazení na zahradě jen otvírání a zavírání pařeniště a cca jednou za týden zálivka.

To co dělám, není nic nového. Už v padesátých letech minulého století takto pěstoval rajčata známý šlechtite J.Homola (autor Stupických rajčat) a dokonce psal o ekonomické výhodnodti tohoto způsobu pěstování (vyšší cena ranějších rajčat). Ten byl pro mne inspirací. Měl oproti mně jednu výhodu, pařeniště (ne jedno) měl na farmě kde pracoval. Píši zde o tom jen proto, že se možná někdo pokusí o podobnou činnost a pokecáme si o tom tady na webu.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika