Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Myslím si, že to není na škodu, mít těch 5 různých odrůd. Jednak si ověříte odolnost jednotlivých odrůd k otlakům, ale také vhodnost do vašeho prostředí.

Je zhruba něco mezi 500-600 odrůdami brambor registrovanými v evropské unii, takže za život ani nestihnete většinu z nich poznat. Žaádná z nich není ideální. I proto, že jsou různé druhy kuchyňské úpravy, různé klimatické podmínky, rozdílné požadavky a podmínky na skladování atd. U nás v rodině jsme tak "zmlsaní", že pěstujeme 11 odrůd (+2 ten který rok) aby jsme si vybrali jak s ohledem na časnost sklizně či naprotitomu odolnost proti naklíčení při zimním uložení, barvu dužiny, konzistenci dužiny, způsob kuchyňského zpracování, úrodnost, odolnost proti ztrátám požerem od hlodavců,...

Jinak k radě SPCH. Brambory mají rády organiku a není nikdy na škodu s ní šetřit. Ne nutně musí být ta organika v celém profilu a zarigolovaná. Ba právě naopak je lepší, když je v hnízdě, kde budou později hlízy. Když budete mít dost kompostu tak na kolečko se ho vejde 30 lopat a co lopata, to jedno hnízdo pro jednu sadbovou hlízu. Jestliže sázíte 9-11 hlíz na metr čtvereční, budete pro 80 m2 potřebovat maximálně 25 koleček kompostu. U kupovaného v PVC pytlích to bude asi 12 pytlů po 75 litrech.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika