Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já jsem dnešní dopoledne věnoval přípravě pařeniště zapiuštěného do země. Oproti loňskému roku jsem udělal podstatné změny. Protože v pařeništi byla velká vlhkost (v noci až 95 %) a to mělo negativní vliv na opalování rajčat (v době, kdy bylo pařeniště uzavřené) tak jsem nainstaloval uprostřed černou PE trubku s vyvrtanýmii otvory (podloženou netkanou, aby se otvory nezanášely hlínou). Na to jsem dal černou tkanou textilii s vystřiženými otvory pro rajčata. Aby se voda neodpařovala do prostoru pařeniště, tak jsem ještě natáhl po celé ploše tenkou průhlednou zakrývací folii (na malování). Při sázení rajčat proříznu křížem tuto vrchní folii a sazákem udělám jamku pro sazenici. Sazenice se už těší do pařeniště. Na obrázku je takový rošt, který využiji při výsadbě, přeci jen je náročné sázet něco v hloubce 30 cm pod okolní terénem. Musím do pařeniště vstoupit a hrozně bych to tam pošlapal. Rošt oddělám v momeně, kdy budu dávat k rajčatům podpěné sítě.

Udělal jsem jednu chybu, chtěl jsem podpořit kvetení některých z nich a tak jsem je dal do pokoje k oknu, kde je teplota 24 °C a když vyleze slunce tak i víc (i při otevřeném okně). Ještě jsem je pohnojil a ony se mně odměnily tím, že se vytáhly o deset centimetrů sad. A nějaké rychlejší kvetení nikde. Už v pondělí jsem je šupl zpět do těch 18 °C a uvažuji, že je průběžně začnu otužovat na lodžii, aby se jejich růst zastavil. Přeci jen musí ještě asi tak deset až čtrnáct dnů vydržet doma.

           Vladimír

PS.: Dvě fotky z mé dnešní činnosti na zahradě

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika