Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vlákno rajčata 2019 sa už dlho načítava, tak som založila toto. Už viac rokov sa pokúšam dopestovať v bežných podmienkch rodinného domu s nevykurovaným sklenníkom v záhrade čo najskôr vlastné rajčiny. Testujem preto skoré odrody v kombinácii so skorým výsevom a následným prisvetľovaním za oknami, otužovaním za pekného počasia vonku -časť v nádobách vo dvore(ak hrozia mrazy prenášam do vnútra), časť v nevykurovanom sklenníku. Pre tohoročné rýchlenie som prvé odrody vysievala už 10. novembra, 7 druhov rajčín - ŠtartF1,Stupické poľné skoré, GardenberryF1(Tomatoberry), Maglia Rosa, Sleeping Lady, Pink Passion, Subarctic Plenty. Prisvetľovať som začala až 4. januára. Ako prvá rozkvitla Gardenberry F1(Tomatoberry garden) -9.2.2019,Maglia Rosa 11. 2. a Štart F1-12. februára.

Vlani pre pestovanie v r.2018 som vysievala
30. novembra 2017 odrody: anglické novinky Pink CharmerF1(48 dňová), Sugar Gloss F1(55), Maglia Rosa(55),Stupické skoré poľné(54),Sleeping Lady Dwarf(60), ako prvá rozkvitla Sl. Lady, o 4 dni po nej Maglia Rosa a o ďalšie 2 dni Stupice.Tie UK novinky zakvitli podstatne neskôr, predbehli ich aj Tomatoberry, Gardenberry a Štartky vysiate o týždeň neskôr. Všetkým som venovala rovnakú starostlivosť. Takže ako najvhodnejšia pre skoré pestovanie, hoci aj za oknom sa mi javila Maglia Rosa, prvé kvety -14.2.2018,
od vysiatia po dozrievanie ubehlo 105 dní prvé plody som trhala 31. marca 2018, nasledovne 9. 4.2018 Stupické skoré poľné a Gardenberry, v 2. polovici apríla Sleeping Lady a Štartky. Anglické skoré propagované novinky od Vegetalis-Pink CharmerF1 a Sugar GlossF1 nesplnili očakávanú skorosť, oberala som ich až v máji, boli síce chutné s dobrou úrodnosťou, ale túto sezónu majú u mňa pauzu.

 Dnes som tretí krát vo februári otužovala vonku na dvore 3 hod., teplota na slnku 22 stupňov, v tieni 12 stupňov, mierny vietor.

   Eva T

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika