Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Petře, Vaše argumenty mají smysl: 2l vody nemůžou zajistit přežití vzrostlého rajčete na 2 týdny. To je prostě utopie. Jen jsem se snažil vnést do debaty další rozměr spíš technického rázu. Víceméně také souhlasím s vaším odhadem potřeby kolem 10l, i když to je opravdu závislé na mnoha dalších okolnostech. To, co stačí mým rajčatům v jílovité (a to dost) půdě - 1l litý přes kelímek ke kořenům na dva dny (vyzkoušeno) - by rajčata v písčité či velmi lehké půdě zabilo. A také jsem mnohem výš, takže teploty jsou daleko míň extrémní. 

S tím odpařováním si nejsem tak jistý. Pokud plánujeme výtok na delší dobu, tipnu si (ale na rozdíl od Vás to nemám vyzkoušeno) 10% ztráty při opravdu vysokých teplotách a vystavení zásobníku přímému slunci. Možná i trochu víc.

V posledním bodě pak s Vámi souhlasím beze zbytku: osobně tu lahvovou či kanystrovou odkapávací metodu nikdy nepoužiju, protože je hrozně nejistá. Vítr, zvířata, ucpání a kdovíco ještě ji můžou úplně znemožnit. A není tam nikdo, kdo by to napravil. Takže prolití a následná opatření omezující ztráty vody jsou moje cesta (tedy pokud vůbec někam pojedu). Tak jsem reagoval na Vladimírův příspěvek. A vidím to asi takhle: v mých podmínkách si můžu dovolit týdenní dovolenou, bez ohledu na počasí, no, možná i těch 10 dní. Ale to je nepřekročitelný limit. Ale mně nedělá problém se přizpůsobit rajčatům. Mladší si pak holt chtějí užít delších dovolených.

Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika