Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na chalupu jezdím většinou  každý druhý víkend a léta   mně funguje závlaha bez problémů takto: U skleníku je 100 l sud, z něj vedou hadičky kapkové závlahy do skleníku. Tam kde kapou, jsou sazenice. V sudu je další (zavíkovaný) 30 l soudek plný vody, aby trochu pomohl ohřát novou vodu dodanou čerpadlem ze studny.  Ve velkém sudu je na přívodu vody plovák ze splachovače WC, který zabrání přetečení sudu. Čerpadlo je spínáno přes časovač na 5 minut (to bohatě stačí, aby se sud naplnil) každý druhý den. Frekvenci zapnutí lze jednoduše měnit. Ve skleníku mám okurky, rajčata, salát,  z jara sadbu letniček a zeleniny a funguje to celkem spolehlivě. Jde koupit i čidlo na vlhkost půdy a to by řídilo zalévání, jenže bych musel asi tam zavést proud. Bude asi i bezdrátová verze, ale zdá se mně to již zbytečně komplikované.

Letos zvažuji nasázet další rajčata venku pod průhlednou stříšku na sloupcích a i k nim tu závlahu zavést. Měly by méně trpět plísněmi.

Jirka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika