Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dovolil bych si trochu polemizovat - vše záleží především na typu půdy. Měl jsem zasazené dýně v sadu, kde je propustná hlinitopísčitá půda (i když v tom místě vylepšená velkým množstvím normální zeminy, hnojem a kompostem). Používám podobnou vychytávku - ke každé dýni mám zapíchnutou 2l PETku. Dovolenou jsem měl 2 týdny začátkem srpna, kdy byly extrémní teploty a sucho. Ačkoli jsem záhon před odjezdem mohutně prolil a ještě naplnil PETky, po návratu zbyly z rostlin jen živořící torza (nicméně škody moc nebylo, protože dýně už byly dozrálé).

Naopak, v zahradě a ve skleníku, kde mám veškerou ostatní zeleninu, stačilo před odjezdem pořádně zalít. Po návratu bylo vše v pořádku. Rajčata, lilky, mochyně, mrkev, ve skleníku papriky a okurky. Na zahradě mám ale normální kvalitní zeminu, která vláhu udrží. Jediné, co se stalo, a co bych nečekal, byly oschlé listy u jahod, které obvykle přes léto vůbec nezalívám. Kupodivu i rajče, které měla dcera v květináči, jsem dal do stínu - mělo pár zvadlých/uschlých listů, ale žilo a později ještě plodilo.

A jediné, co nevydrželo 2 týdny tohoto extrému bez péče, byly 2 na podzim zasazené rybízy. Ostatním rybízům, srstkám, malinám a kiwi slunce spálilo listí, ale přežily. Ale to bych nezachránil zřejmě ani kdybych byl doma - možná zastíněním. Ale koho by napadlo zastiňovat tyto rostliny...

Takže asi tolik k nutnosti zálivky během dovolené - záleží především na parametrech zeminy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika